СЕНЗАЦИЯ от последната минута: „Новичок“ НЕ СЪЩЕСТВУВА! С какво британците ОТРОВИХА Скрипал и дъщеря му?! Вижте ТУК!

Свят

Руският писател и публицист Андрей Лазарчук съобщи сензационна новина. „Новичок“ не съществува. Просто защото не е название на отровно вещество, а кодово име на операция, която КГБ е провел през 80-те години на миналия век, за откриване на канали, откъдето изтича информация. Както и за подаване на дезинформация към Англия и САЩ.

В началото на 80-те години на 20 век, разказва Лазарчук, в Съветската  армия спряха да разглеждат химическото оръжие като годно за използване в реални бойни действия. Ето защо е било взето решение за прекратяване доставките на бойни отровни вещества в оперативните подразделения. Както и извозването на наличните отровни вещества в складове и полигони за унищожение. Оттогава не са произвеждани никакви отровни вещества и съответно нищо такова не е постъпвало в армията.

Мирзоянов, продължава Лазарчук, когото англичаните представят за създател на „новото отровно вещество“, което те наричат „Новичок“, никога не се е занимавал нито с теоретични разработки, нито с практически синтез на отровни вещества. Той е работил като сътрудник в първи отдел на КГБ.

И сега идва интересното. През втората половина на 80-те години, КГБ провело мащабна операция по дезинформация на противника, която е имала като основна задача да разкрие каналите за изтичане на информация. Били разработени двадесетина лъжливи, но много подробни проекти на „ново химическо супероръжие“, от което НАТО уж нямало защита. Този проект за дезинформация бил означен с кодовото име „Новичок“.

Тази лъжлива информация била предадена на английския шпионин в КГБ, Мирзоянов, който пък я дал на своите господари от Лондон. През 1992 г. Мирзоянов, когото англичаните представят като създател на „отровното вещество Новичок“, се саморазкрил и избягал в мъгливия Албион.

От този момент нататък, „Новичок“ попаднал в полезрението на западните средства за масова информация, които се спукали да пишат небивалици за „новото“ и „опасно“, „супероръжие“ на руснаците, от което няма никаква защита.

Куриозното и смехотворното е във факта, че за създаване на защита от несъществуващото отровно вещество, САЩ хвърлили на вятъра повече от 10 милиарда долара.

Сега може само да се гадае, завършва Лазарчук, какво наистина е станало с бившия двоен шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. За тях не дават никаква информация, нито премиерът Тереза Мей, нито властите на Великобритания.

Затова пък, повече или по-малко правдоподобно изглежда обяснението, че двамата са отровени с някакъв синтетичен невротоксин. Но каква точно е истината, знаят само в Англия. Само че никой там не иска да говори по случая, именно защото „Новичок“ не съществува. А Сергей и Юлия Скрипал са отровени с нещо друго. И то от самите английски тайни служби.

Ето ви и развръзката на този“ мистериозен“ случай. Лошото е, че в тази афера английското разузнаване дотолкова се изложи, че самата Агата Кристи би почервеняла от срам, въпреки прословутото английско самообладание.

Но така става, когато искаш да наклеветиш другия, без да разполагаш с необходимата информация. И без това, обаче, всички видяхме как самата Тереза Мей се оплете в „противоречивите“ твърдения, с които започна да обвинява голословно и без никакви доказателства Руската федерация.

Точно по тази причина и руският журналист Виталий Ханин постави Тереза Мей в много неудобно положение като зададе към нея един простичък въпрос: Има ли самата Тереза Мей или Великобритания някакви доказателства за разпространяваните от английската страна твърдения, че Русия е замесена в отравянето на бившия двоен шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря?

Виталий Ханин така и не получи отговор от Мей. Не получи отговори и светът.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

10 thoughts on “СЕНЗАЦИЯ от последната минута: „Новичок“ НЕ СЪЩЕСТВУВА! С какво британците ОТРОВИХА Скрипал и дъщеря му?! Вижте ТУК!

  1. На цял свят е ясно, че ингелизите лъжат! МИ6 явно много издиша, станаха за смях!

  2. Чуди се Тереза Мей как да отклони вниманието на британците от вътрешните им проблеми! Най-лесно й се видяла Русия и Путин! Още повече, че руснаците са в изборни дни! Тази жена има ли съпруг и ако няма, няма ли кой да я понаебе, че да й се върне мисленето в чутурата…Пък и не е толкова стара…. Все става за това, онова!

  3. Помните ли встъпителната реч на г-жа Мей? Какво изпълни, не е моя работа, а на английският народ. Явно и тя е „кукла на конци“, за съжаление на загубените надежди и за самата нея!

  4. Кукличката Тереза Мей затова е сложена там да бръщолеви врели не кипели,но тези дето дърпат конците просто не са на ясно с кого си имат работа. Русия ще си играе с тях като котка с мишка и най накрая като й омръзне ще я унищожи хахаха така им се пада .
    Слава на Русия и славянските народи! Бог е с нас ,чист и славен народ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *