СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Нова СТРАХОТИЯ се СТОВАРИ върху ЯНКИТЕ! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ СЪБИТИЯ! Вижте ТУК!

Свят

Преди няколко дни Пентагонът заплаши, че ще нанесе серия удари по правителствените сирийски войски и по столицата Дамаск.

Руското министерство на отбраната заяви, че ще отговори твърдо на атаката, която цели да застраши здравето и живота на мирните сирийски граждани. Както и на руските военнослужещи в Сирия и бойците от правителствената армия на Башар Асад, които се борят с терористите.

Нещо повече. Генералният щаб на Русия ясно предупреди Щатите, че ще обезвреди не само ракетите, насочени към Сирия, но и техните носители. Тоест, корабите, от които тези ракети ще бъдат изстрелвани. Западът само не разбра, че „обезвреждането“ няма да стане по обичайния начин, чрез ракетите „Калибър“, а със съвсем други средства.

И не щеш ли, изведнъж, вчера, гръцкото издание „Ellinotourkika“ съобщи, че в Източното Средиземноморие е отказала цялата навигация. А това е точно мястото, откъдето мощната американска военноморска групировка, позната под названието Шести американски флот се готвеше да нанесе поразяващи удари с модернизираните си крилати ракети „Tomahawk“.

Гражданските авиационни служби на Турция  и Кипър спешно уведомиха всички свои самолети и кораби за това, че освен навигацията, в района  е напълно изключена и телефонната връзка на въздушните и морски съдове с техните бази.

С други думи, „мощната“ американска военноморска групировка, която плашеше Русия и света, че ще направи на прах сирийските правителствени войски и столицата Дамаск, остана без „очи“ и „уши“. И за броени минути се превърна в парчета безполезно желязо и ламарини.

По този повод гръцки и кипърски журналисти се обединиха около предположението, че руското министерство на отбраната е изпратило в района на Средиземно море своите системи за радиоелектронна борба/ РЕБ /, „Ричаг-АВ“, „Красуха“ или „Борисоглебск-2“.

Припомняме, че тези руски системи за радиоелектронна борба са много по-мощни от онази малка кутийка, наречена „Хибини“, която обезвреди гордостта на американските военноморски сили, грамадния ескадрен миноносец „Доналд Кук“. Който на всичкото отгоре бе въоръжен и с автоматичната самоуправляваща се компютърна система за автономно водене на бой „Иджис“. Та прочутата „Иджис“ изведнъж се изключи и превърна „Доналд Кук“ в парче старо желязо. Което дори не можеше да включи кормилото на кораба или да изтегли котвите, за да се опита да избяга от мястото на „полесражението“.

Същото се случи и с „могъщите“ кораби на Шестия американски флот, които се готвеха да нападнат Сирия със своите крилати ракети, наречени кой знае защо „Томахавки“. Без да разберат как и без да могат да противодействат, те загубиха цялата си навигация, заедно с всички свръзки помежду си и със своите командни центрове.

И което бе най-смешното, техните прехвалени „Томахавки“ загубиха също своите автономни навигационни прибори. И не можеха нито да излетят, нито да се движат по предварително зададена треактория към определена цел.

На всичко отгоре, самият опит за изстрелване на крилатите ракети заплашваше екипажите на американските кораби с взривове, защото когато ракетата не може да разпознае мишената, е много вероятно да се задействат нейните защитни механизми и да настъпи взрив.

Навигационните системи на корабите бяха дотолкова извадени от строя, че повечето западни средства за масова информация съобщаваха дори, че корабите и самолетите от състава на американската военноморска групировка са загубили връзка и със своите спътници. А знаем, че без спътникова връзка, съвременната навигация е невъзможна.

И сега, целият въпрос е дали капитаните на корабите от този американски средиземноморски флот ще могат да си спомнят уроците по ръчно навигиране, за да могат поне с някаква степен на приблизителност да улучат  криво-ляво пътя към базите си?

Междувременно САЩ и Запада започнаха набързо да се извиняват и да се оправдават, че Русия е приела твърде на сериозно техните изявления, за евентуална атака срещу Сирия. Че те нямали никакво намерение да нарушават международните споразумения и твърдо се били придържали към намерението си да унищожават терористите в Сирия.

Но като знаем, как „унищожавайки“ терористите, САЩ, по думите на руския Генерален щаб, създава още една 65 хилядна армия от джихадисти, силно се съмняваме в достоверността на тези последни техни изявления. Особено след фиаското на „атаката“ им с крилатите ракети „Томахоук“.

Но така става, когато янките не искат да се учат от опита си. Тогава става нужно да усвояват знанията, които Русия им преподава, по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

16 thoughts on “СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Нова СТРАХОТИЯ се СТОВАРИ върху ЯНКИТЕ! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ СЪБИТИЯ! Вижте ТУК!

  1. Ако е истина…….със задоволство………..АПЛОДИСМЕНТИ за ВЕЛИКИТЕ РУСКИ ПОСТИЖЕНИЯ- БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. АБЕ ТИЯ ЕВРЕЙСКИ АМЕРИКАНО РАЗБОНИЦИ ,,НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ СА .СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ИМАТ БОЕСПОСОБНА ТЕХНИКА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ РУСИЯ .ДА БЪДАТ СИГУРНИ ЧЕ ЩЕ БЪДАТ СМАЧКАНИ ДО КРАК ОТ РУСНАЦИТЕ ..ВИВА РУСИЯ …ФАК АМЕРИКААНСКИТЕ ЕВРЕЙ ..

    1. Военния бюджет на Русия е 72 млрд. , а на САЩ 610 млрд. Помислете преди да пишете тъпотии!

      1. Ще ти преведа няколко примера с което се надявам да те откажа да разсъждаваш по тази тема ,и да те насоча към най-близкия МОЛ да си избираш прашки!
        Сравнителни цени на:
        СУ-35 – 17 милиона$
        F- 35 – 178 милиона$
        F -22 раптор-140 милиона @
        самолетоносач клас Нимиц (един от последните пройзведени)-над 10 милярда$

      2. Не количество, госпожо , а качество е нужно. Помислете за“КАТЮША“ от ВСВ.

      3. Е и какво от това.Всички американски ракети,даже и космическите са със руски двигатели.Всички американски ядрени централи са с руско ядрено гориво,отработеното гориво също се връща в Русия….Всичко това е по простата причина че не може да си ги правят.Едно време крадяха руски учени за да им правят оръжията,сега вече и това не могат…Какво като имат такъв бюджет,не само пари и акъл трябва за това….

      4. Военният бюджет на Щатите отива основно за поддръжка на стотиците военни бази разхвърляни навсякъде по света. Докато американците се правеха на полицая на света, руснаците развиха супер иновационни технологии във военната сфера.

      5. Би имало значение, ако Русия купуваше оръжие от САЩ.
        Руската военна техника, превъзхождаща американската, е в пъти по-евтина.
        Един руски професионален войник получава около 1500 – 2000 долара месечна заплата, а американския 10 пъти повече.
        И не гледай, че на нас американците не ни плащат за базите си. На всички останали дтржави плащат и то много.

      6. Ами мислете и Вие госпожо Амбарева! Военните поръчки на Русия се изпълняват от държавни фирми, тоест – цената е в пъти по-ниска от тези в САЩ! Освен това Русия произвежда съвсем нови видове оръжия, за които САЩ /ако въобще произведат/ – ще платят няколкократно повече! ПП: Не е правилно да се смята само по абсолютна стойност – военния бюджет! И все пак – смятайте, за да се доближите до истината!

  3. В светът на хората има много творения, които рязко се разделят на такива правени за облаги/пари/ и такива сътворени от любов. Кои са „вечни“ и полезни и кои са за „прах в очите“?!

  4. няма да повярвам,докато не видя един самолетоносач на дъното.

  5. Не количество, госпожо , а качество е нужно. Помислете за“КАТЮША“ от ВСВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *