Сензация от последните минути: Русия ИЗГОНИ Ердоган от СИРИЯ! Вижте ШОКИРАЩИТЕ факти!

Свят

Тристранната среща на Русия, Иран и Турция, която се проведе вчера в Техеран и трябваше да реши проблема с окончателното ликвидиране на терористите в последната, контролирана от тях сирийска провинция Идлиб, показа ясно, че на Ердоган не може да се вярва.

Истината е, че той започна някакво крехко съюзничество с Русия, защото искаше да отмъсти на САЩ за преврата, който опитаха да му устроят. И не на последно място, защото искаше, под различни предлози, да окупира части от територията на Сирия.

Обаче, още, когато бе съюзник на САЩ, Ердоган подкрепяше терористите, приемаше ги на турска територия и ги обучаваше, лекуваше и въоръжаваше. Да не говорим, че заедно със своя син, той „купуваше“ на безценица от терористите нефт и пълнеше джобовете на семейството си. Да не припомняме, че той бе единственият държавен ръководител, който нанесе „удар в гърба“ на Русия. И подло унищожи руски изтребител, заедно с неговия пилот, в момент, когато самолетът се връщаше от поредната битка с ислямистите в Сирия.

Нещо повече. И сега, уж като съюзник на Русия, Ердоган отново помага на терористите в сирийската провинция Идлиб. Въпреки недвусмислените заявления на Владимир Путин, Сергей Лавров и Мария Захарова, че остатъците от терористите в провинция Идлиб трябва да бъдат унищожени, защото измъчват и убиват мирното население. И го използват като жив щит винаги, когато им хрумне.

Ердоган прекрасно знае това, но на тристранната среща в Техеран, той категорично се противопостави, цитиран от  dnes.dir.bg, на военна операция срещу терористите в Идлиб. Дори лицемерно призова Владимир Путин и президента на Иран, да не превръщат сирийската провинция Идлиб в „езеро от кръв“.

Значи, когато Ердоган хвърля турската армия срещу кюрдите в Турция и Ирак, и ги унищожава с танкове и ракети, това не създава езера от кръв. Но когато Русия, Сирия и Иран искат да ликвидират терористите, тогава изведнъж Ердоган писва, че това не трябвало да се прави, щото щяло да има много жертви. Ами че то жертви сред мирното население има и сега. Защото терористите използват хората като живи щитове. И ги избиват, както и когато им скимне. Но това на турския президент явно не му пречи.

„Идлиб не трябва да се оставя на милостта на президента Башар Асад. Защото той ще го превърне в езеро от кръв. Нападение по въздух или суша срещу провинцията ще доведе до хуманитарна катастрофа, убийства и голяма човешка трагедия“, заяви Ердоган на срещата.

При това на турския президент и през ум не му минава да си спомни, че руските Въздушно-космически сили и сирийската правителствена армия на Башар Асад вече унищожиха джихадистите в цяла Сирия, с изключение на Идлиб. И че милиони сирийци се връщат по родните си места, именно защото Русия и Сирия създадоха възможност за това, като започнаха да възстановяват мирния живот в арабската република.

На всичко отгоре Ердоган имаше наглостта да предложи да се въведяло примирие в Идлиб и да се потърсели начини за извеждане на терористите от областта. Можете ли да си представите?! И то при положение, че Русия предложи на терористите да сложат оръжие и да се предадат. Но – не! Зловещите терористични групировки отказаха, разчитайки на помощта на своя приятел Ердоган.

Разбира се, Владимир Путин категорично се противопостави на това предложение. И нарече „недопустимо“, извеждането на терористите от региона. Руските и сирийски войници не загинаха, за да дадат възможност на Ердоган да сложи терористите под крилото си. И после да ги използва, както на него му  хрумне.

Ето защо руските Въздушно-космически сили продължават да нанасят ракетни удари по военни обекти на терористичните групировки. А преди това те организираха канал за безпрепятствено извеждане на мирното население от зоната на военните действия.

От своя страна, сирийската правителствена армия се готви за последен решаващ удар срещу ислямските радикали в провинция Идлиб.

Нека се запитме: Кой пречи за ликвидиране на терористите в Сирия? Всички знаем, че това са най-напред САЩ, които дори се готвят да нанасят ракетни удари по частите на сирийската армия. И  след тях е Ердоган, който се прикрива като приятел на Русия, Сирия и Иран, но всъщност помага на терористите да се закрепят в последната сирийска провинция, която все още е под техен контрол.

Затова, съвсем не е случайно, че веднага след тристранната среща с Турция, Владимир Путин посети върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей. Иранският лидер заяви, че Иран и Русия трябва да работят заедно, за да се противопоставят на опитите на САЩ да възродят тероризма в региона. В тази връзка той добави, че Америка е заплаха за човечеството.

Съвсем не е случайно и че Пекин заяви своята готовност за сътрудничество между въоръжените сили на Китай и Иран.

Така отново се създава мощна коалиция между Русия, Китай, Иран и Сирия, която сложи край на опитите на САЩ и Турция да дестабилизират региона.

А Ердоган просто трябва да се маха от Сирия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Сензация от последните минути: Русия ИЗГОНИ Ердоган от СИРИЯ! Вижте ШОКИРАЩИТЕ факти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *