Сензация от последните минути: САЩ се отказват от Украйна!

Свят

Група американски сенатори-републиканци подложиха на рязка критика политиката на Украйна и на украинския президент Порошенко.

Сенаторите признаха, че Украйна се е превърнала в „неуправляем проблем“ за САЩ и Европейския съюз.

Това съобщава, с позоваване на американски медии, интернет изданието rueconomics.ru.

Фактът, че Украйна се е превърнала в „неуправляем проблем“, американските сенатори обясняват с огромния и бърз ръст на агресия и радикални настроения в страната.

Освен това сенаторите смятат за неприемливо незачитането и отхвърлянето на всяка алтернативна гледна точка. Информация за това споделя със своите читатели изданието International Policy Digest.

По мнението на сенаторите, украинските власти водят напълно непродуктивна икономическа политика. Международните финансови институции влагат в Украйна милиарди долари, но корупцията и ненужните разходи за военния конфликт в Донбас, свеждат техните усилия до пълната нула.

Нещо повече. Брутният вътрешен продукт на Украйна в последните години непрекъснато намалява, а местните жители масово бягат от страната в търсене на по-добър живот.

Сенаторите не пощадиха и президента на Украйна Порошенко, който преследва своите опоненти с помощта на закона и дори със средства, които са извън закона.

Като пример те посочиха съдебния процес над бившия президент на Украйна Виктор Янукович. По техните думи, това е „пародия на съдебен процес“.

От изявленията на тези законотворци, се вижда, че Украйна наистина се е превърнала в неуправляем проблем. И то не от сега, а от много време. И то не само, защото всред големи части от населението се вихрят радикални настроения. Проблемът е там, че тези радикални настроения се подклаждат в невероятна степен от днешната върхушка на Украйна. Грубото погазване на руския език, преследването на инакомислещите, непрекъснатите внушения, че Русия е враг на Украйна – всичко това няма как да не води до огромен ръст на агресия и радикализъм. А агресията спрямо такава голяма и могъща страна като Русия, при това съседка на Украйна се отразява пагубно на икономиката на страната.

Свидетели сме, че дори в самата столица на държавата Киев, хората нямат топла вода, да не говорим вече за по-отдалечените райони, където няма и ток. Въобще хората в Украйна забравиха за най-насъщните блага на цивилизацията. Скъпотията и беднотията са притиснали огромната част от населението. И единственото, с което властите все още ги залъгват е агресията срещу Русия.

Киев прехвърля всички неудачи на собствената си политика върху Русия. Но това няма да продължава вечно. Наближава момента, в който хората ще разберат измамата и ще тръгнат срещу киевския режим.

Именно от този момент се страхуват американците. И правят всичко възможно, за да го отдалечат. И един от най-големите им козове в това отношение е войната, която Киев води срещу хората в Донбас. Безмилостното избиване на тамошното население, обаче, няма да се размине безнаказано на неговите вдъхновители и извършители. Ще има военен и Народен съд. И от него няма да се отърве нито един член на управляващата клика.

Каквото и да се говори, Украйна в момента е горещ картоф за САЩ и ЕС. Въпреки че те искат да използват територията на страната за разполагане на ядрени ракети срещу Русия.

Но, дори самите американци започват да разбират, че разполагането на ракети в Украйна е нож с две остриета. По простата причина, че при сегашния ръст на бедност и насилие, не се знае в един момент, в чии ръце може да попаднат тези ядрени оръжия. И срещу кого могат да бъдат насочени ракетите.

И точно затова сега Щатите дават заден. Не искат да ги сполети някакъв украински ядрен Апокалипсис. Затова и отчитат, че Украйна е вече неуправляем проблем.

И може би не е далеч деня, в който те наистина ще изхвърлят горещия картоф Украйна от кошницата си. И Незалежная ще остане отново съседка на Русия.

А може би това ще направят самите украинци. Понеже те видяха, че „независимостта“ по американски им донесе само бедност, мизерия и нещастия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *