Сергей Лавров категорично: Никой не може да ни ПОПРЕЧИ! Ще УНИЩОЖИМ безжалостно…

Свят

Тези дни се стигна до безпрецедентно изявление на иначе миролюбивия, добронамерен и диалогичен външен министър на Руската федерация, Сергей Лавров.

Той заяви, че е налице остра необходимост от безжалостно унищожение на последните джихадисти от провинция Идлиб в Сирия, които тероризират и убиват мирните жители. И ги използват като живи щитове при всяко нападение или отбрана.

Официалният представител на министерството на външните работи Мария Захарова също заяви, цитирана от РИА Новости, че Русия ще продължи борбата с терористите до тяхното окончателно ликвидиране.

По думите на Сергей Лавров, за създалата се ситуация в Идлиб и в Близкия Изток като цяло, са виновни единствено Съединените щати. Те, разказва Лавров, цитиран от Интерфакс, непрекъснато се опитват да свалят законно избрания президент Башар Асад. С всякакви средства пречат на сирийската правителствена армия да унищожи терористите. Включително и с ракетни бомбардировки по военни обекти и инфраструктура в арабската република. В момента САЩ отново се подготвят за ракетен удар по Сирия, която с всички сили се опитва да изгони и унищожи терористичните групи, създавани и спонсорирани от САЩ.

Но този начин на действие не е нов за американците, продължава руският министър. Подобна ситуация се наблюдава и в държави като Ирак, Египет, Либия, и дори Турция. Сергей Лавров нарече тази американска тактика „егоистична геополитическа игра с живота и бъдещето на държавите и народите, не само в Близкия Изток, но и в Европа, и по целия свят“.

Въпреки това, президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита да плаши сирийския лидер Башар Асад, като заяви, че евентуално настъпление на сирийската армия в провинция Идлиб щяло да стане“ голяма хуманитарна грешка“.

Но…“тебе думам дъще, сещай се снахо!“. Тези думи на Тръмп бяха насочени не толкова към сирийския президент, колкото към Русия. Само че предричаният от Тръмп Апокалипсис, не направи никакво впечатление на руското министерство на отбраната. Не за друго, а поради простичкия факт, че след като янките загубиха битката в Сирия и техните джихадистки „рожби“ бяха унищожени от обединените сили на Русия, Сирия и Иран, сега те се опитват отново да се намърдат в арабската държава и да продължат да ограбват нейните ресурси. Както и да създават нови ислямистки армии, които да тормозят хората в Сирия, Европа и целия свят.

Ето защо, на 4 септември, руските изтребители от авиобаза Хмеймим, нанесоха високоточни удари по складове с боеприпаси на терористите. Бяха унищожени и много безпилотни  устройства, които атакуваха населените пунктове в Алепо и Хама.

Това вбеси напълно кучетата на войната във Вашингтон. И те напълниха Средиземно море с атомни подводници и кораб, въоръжени с крилати ракети с ядрени бойни глави.

Въпреки тези заплахи, Русия, Сирия и Иран, продължават разчистването на провинция Идлиб. И са решени да ликвидират и последния терорист в Сирия.

Точно това смята, че трябва да се направи, и бившият ръководител на израелските специални служби „Натив“, Яков Кедми. Той коментира, че последните терористи, които са се окопали в Идлиб трябва да бъдат ликвидирани, за да не могат да плъзнат по региона на Близкия Изток и целия свят.

По неговите думи, колкото по-скоро бъдат ликвидирани ислямистките банди, толкова по-бързо ще се открие възможност за продължаване на преговорите по възстановяване на мира и законността в Сирия.

Разбира се, Сергей Лавров и Яков Кедми, цитирани от РИА Новости, не изключват възможността, разногласията между Русия и САЩ за Сирия да доведат до избухването на конфликт, който от дипломатическа да премине към военна фаза.

Но това, според тях, не е в интерес нито на Русия, нито на САЩ.

Съветникът на президента Владимир Путин, Александър Дугин, обаче резюмира, че единственото, което в момента сдържа САЩ от пряк конфликт с Русия е големият ядрен потенциал на РФ. Както и наличието на непробиваем за американските самолети и ракети, купол над Руската федерация. И не на последно място, съществуването на роботизираната, система за автоматичен ответен ядрен удар „Периметър“.

Така че, „мечтите“ на янките отново да завладеят Сирия няма да се осъществят. Защото Русия вече е много по-могъща във военно отношение от САЩ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *