Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов! Обвини го в шуробаджанащина и още нещо!

България отблизо

Бургаската атака на Волен Сидеров срещу коалиционния му партньор Валери Симеонов продължи и днес, а канонадата вече засипа и родата му.

Сидеров дори заговори за оставката на довчерашния си приятел и съмишленик, заради саморазправата му с бизнеса по Черноморието.

След като вчера шефът на групата на Обединените патриоти изригна срещу вицепремиера, че разпъва чадър над едни заведения и олигарси по морето, за сметка на други, на които праща „шпицкоманди и военна хунта“, днес Сидеров скочи срещу негов роднина. Лидерът на „Атака“ поиска от здравния министър оставката на шефа на РЗИ-Бургас, който бил родственик на вицепремиера и лидер на НФСБ.

„Внасям писмено искане до здравния министър Кирил Ананиев, с което искам оставката на шефа на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, заради многобройни нарушения на нормативите, по които работят здравните инспекции и за конфликт на интереси. Паздеров е в роднински връзки с вицепремиера Валери Симеонов и под негов натиск рекетира определени обекти по Черноморието, които са бизнес конкуренти на съветник на Симеонов в политическия му кабинет“, обяви във Фейсбук Волен Сидеров.

Сидеров се мотивира, че РЗИ-Бургас затваря заведения в разгара на морския сезон без никакво основание. „Залепят се едни „хвърчащи бележки“, които не съдържат никаква информация и обяснение. Изобщо не става дума за шума. Това е само предтекст. Истинската цел е определени заведения да бъдат приключени и фалирани“, гневи се атакистът.

„В Созопол всички ме познават и ми казват, че този директор на РЗИ-Бургас Георги Паздеров е някакъв роднина на Валери Симеонов. Само така може да се обясни поведението му – той изпълнява всичките желания на вицепремиера като „млада булка“, разпени се депутатът.

„Вицепремиерът казва, че моите съветници ми дават грешна информация. Аз пък твърдя, че неговите съветници са инициирали всичко това. Те са крупни бизнесмени, които преди време са загубили концесии и са провалили печелившите си бизнеси. Сега използват Симеонов като оръжие, за да си върнат концесиите и да реализират големите си бизнес интереси. Това е цялата работа, която няма нищо общо с шума“, атакува той съратника си в патриотичната коалиция.

„Управлението в коалиция значи компромис. А компромисът означава да се съобразяваш с другите. Ако Симеонов не се съобразява, трябва да напусне поста си. След срещата между нас и Борисов нещата бяха решени, но той продължава да действа като местен шериф. А с това само пречи на българския бизнес и препитанието на много хора. В този ред на мисли искам да попитам г-н министър-председателя: До кога ще се търпи това поведение? И дали той е командировал вицепремиера си за тези „проверки“?“, продължава да държи на отговори от Борисов лидерът на ПГ на ОП.

Източник: Канал 3

Tagged

1 thought on “Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов! Обвини го в шуробаджанащина и още нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *