Сидеров: Цветанов е голям политик, ще го изучават в учебниците! Вижте постиженията на Цвъки:

България отблизо

ГЕРБ като че ли имат полза от това да не сме единни. Това е само усещане, нямам доказателства.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров, предаде агенция „Фокус“.

 

„Ако патриотите сме със слаб резултат, ГЕРБ може да има преразпределение с един депутат. Аритметиката е такава“, коментира той.

 

„Като че ли медиите са насочвани да се занимават с темата ще има ли Коалиционен съвет на патриотите, дали ще се явим заедно на изборите. Сигурен съм, че хората не лягат и не стават с този въпрос“, посочи Волен Сидеров. „Има изкуствено възбуждане по тези теми. Дано да не е насочвано от някого“, допълни той.

 

„Вчера ме питат защо не съм на Коалиционен съвет, казвам, че никой не ме е канил. Питат ме – как медиите са там? А кой им е казал?“, попита лидерът на „Атака“.

 

„От телевизия „Алфа“ направихме едно мини разследване. Оказа се, че някои колеги от НФСБ и ВМРО подшушнали на някои медии, че ще има съвет“, заяви Сидеров. „Каква е тази игра не мога да кажа. Не е много здрава обстановката, но няма нищо фатално“, каза още той.

 

При лош резултат на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ на евроизборите ще има някакви искания от страна на БСП за избори, дали ще се случат зависи от ГЕРБ, каза още Сидеров.

„Ако общият резултат на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е по-слаб от този на БСП и ДПС, БСП ще имат основание да кажат, че имаме преразпределение на общественото настроение и трябва да отидем на избори. Дали ще се отиде на избори, зависи от ГЕРБ. Ако Борисов реши да хвърли оставка, ще се отиде на избори“, посочи той.

„Цветан Цветанов е голям политик, ще остане в учебниците по история и политология. Той винаги така подрежда нещата, че гласовете на патриотите вече не са фатални. Взимат си гласове от „Воля“ и ДПС“, коментира лидерът на „Атака“.

„Още преди няколко месеца казах, че за евроизборите съм готов на всякакви варианти. „Атака“ си е „Атака“, доказали сме се и пак можем да се докажем“, заяви той.

В отговор на въпрос има ли шанс „Атака“ да влезе в европарламента, ако не се обедини с ВМРО и НФСБ, Сидеров коментира: „Не бъдете толкова сигурни, може да имам скрити козове. Не е Николай Бареков. Той е човекът, който лобира за участието на „Атака“ в Алианса на консерваторите. Никога не съм разчитал на някой друг, освен на себе си“, обяви той.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *