След МОЩНА намеса на социалните мрежи, прокуратурата отново подхвана Местан!

България отблизо

Окръжна прокуратура – Кърджали събира доказателства за имотното състояние на Лютви Местан, за да му се определи отново мярка за неотклонение. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус“.

„На Лютви Местан беше определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. Беше наложена временната мярка за отнемане на свидетелството за управление на МПС и му беше забранено да напуска пределите на страната без разрешение на прокурора“, припомни Арнаудова.  Тя посочи, че по жалба на Лютви Местан Окръжен съд – Кърджали отменя мярката за неотклонение, тъй като прокуратурата не е представила доказателства за имотното му състояние, които да обосноват размера на гаранцията.

„С това произнасяне на Окръжния съд, на практика Местан е останал без каквато и да било мярка за неотклонение. Това, което прави в момента Окръжната прокуратура в Кърджали е спешно да събере доказателства за имотното състояние на лицето, за това какви недвижими имоти притежава, какви са неговите доходи, какви моторни превозни средства притежава. За да може да предприеме следващите си действия отново по мярка за неотклонение“, обясни Румяна Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор посочи, че прокуратурата счита, че лицето не може да остане без такава мярка за неотклонение.  „Прокуратурата предостави доказателства, но явно те не са били достатъчни. За 24 часа няма как да съберем всичко. Само автомобилът, с който се е движил Местан, според вас колко струва“, коментира Арнаудова и посочи, че е възможно да бъде поискана същата мярка.  „Може би най-късно в понеделник ще има резултат“, обясни тя.

Прокуратурата не може да не е знаела какви доказателства се изискват, за да бъде наложена мярката парична гаранция. Така че те не са си свършили работата. И сега, когато стана ясно, че обществеността е силно разгневена от двойния аршин на прокуратурата, изведнъж започват отново да действат. А нещата са ясни. Само колата на Местан струва стотици хиляди лева./Блиц/

istinata.net

Tagged

1 thought on “След МОЩНА намеса на социалните мрежи, прокуратурата отново подхвана Местан!

  1. 🙂 Абе какво не е ясното!? България отдавна се е превърнала в турско-циганска държава и всички турци и цигани са с приоритети и всякакви предимства пред българското малцинство! Българите работят и ги издържат… И… какво от товаа?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *