След срещата на тримата генерали: Румен Радев: Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите – на старите. Да се обединим като народ!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев проведоха извънредна среща с шефа на Националния оперативен щаб за коронавируса в България проф. Венцислав Мутафчийски.

„България и светът преминават през тежко изпитание, а това налага пълна мобилизация“, заяви  след срещата Румен Радев.

„Епидемията ще подложи на изпитание здравната система и всички социални страни на държавата, които ще трябва да устоят в една кризисна ситуация. Нека изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински сестри и всички специалисти, върху които ляга основната тежест на тази битка. Нашето оцеляване зависи от професионализма им“, каза президентът.

„Искам да благодаря на всички българи, които се записаха да участват доброволно в борбата с коронавируса“, каза той.
Нека хората не се притесняват от извънредните мерки.

Важното е да оцелеем в кризата.

Нека заедно да посрещнем трудностите и заедно да се преборим.

Извънредното положение е необходимост и трябва да остане.

Друго спасение няма!

Ако преодолеем тази криза ще се успеем да се справим с всички натрупани проблеми. Борбата днес е за всеки българин. Моят призив е единство и солидарност. Вярвам, че обединени ще се справим.

Това каза президентът Румен Радев след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Радев смята, че българското правителство трябва да приложи начини, по които да се покрият ресурсите в здравеопазването и да се „търси активната помощ и съдействие на Европейския съюз“, за да бъдат подпомогнати най-засегнатите.

 

„Трябва всички да сме солидарни с тези, които най-силно ще понесат последствията. Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите – на старите. Това е надеждата да си върнем държавата като общество. Тази криза е възможност да излезем по силни като народ, който може да преодолява изпитания; в който поколенията могат да си подават ръка“, каза Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *