Софиянски: Какъв европейски лидер е Борисов? Срамувам се от него!

България отблизо
България е в пълен застой от 2007 г. насам с левите правителства на Станишев и Борисов. Ние се тътрим и увеличаваме разликата със страните от ЕС. Трябва да се развиваме – като почнем от формата на избор и стигнем до обществените структури. За мен некадърността е по-страшна от корупцията. А при нас ги има и двете.

Това заяви пред БНТ бившият служебен премиер Стефан Софиянски.

Той заяви, че категорично поставя под въпрос европейското лидерство на премиера Борисов.

Аз всеки път като го видя на международна среща се притеснявам, защото не знам какво ще изтърси. И как после ще замазваме положението. В ЕС ни се смеят. Аз съм българин и искам моят министър-председател да бъде уважаван. А той не е! И се срамувам от това.

 

Борисов твърди, че сме напреднали с икономическото си развитие на България: „Българската икономика не бих казал, че е сбъркана структурно, но проблемът  е, че се развива с много по-бавни темпове, отколкото трябва и е задължително“, каза Стефан Софиянски. По негово мнение това е и причина да се гледа скептично на влизането на страната ни в Еврозоната и даже държави, които не са в първата лига, да не ни искат.

 

България трябваше и трябва да има два приоритета. Това са земеделието, в което имаме традиции и в което марка. Българският зеленчук не можеш да го ядеш никъде в Европа. Другото, естествено, е хубавата природа и туризмът, смята той. Земеделието обаче беше унищожено, защото фирми предпочитат да внасят чужди плодове и зеленчуци, вместо да продават българските.

Според него България не е подготвена за влизане в Еврозоната заради слабото ни икономическо развитие. Икономиката ще  бъде буфер при въвеждането на еврото. Стандартът ни на живот не позволява навлизане на еврото у нас, категоричен е бившият кмет на София.

 

Икономиката трябва да има много по-силен растеж, тя да поеме удара, доходите да се качат. За да се качат доходите, икономиката трябва да плаща. Аз съм сигурен, че икономиката ни няма да има ръст, ако останат тези управляващи, които вече 10 години не могат да си свършат работата, защото са затънали в корупция и порочни схеми.

 

Колко загуби България в стопански план? Ние от Южен поток се присъединяваме към Турски поток. Какви патриоти има в правителството?! Какви са тези хора?! 10 години – провален огромен стратегически проект. Ние и днес нямаме ясното за българската икономика и тя се базира на това, че ще внасяме газ от Турция и от Гърция.

 

Според него управляващите не могат да вземат едно решение и липсва стратегическа мисъл: Много съм изненадан, че липсва амбиция в това правителство да мръдне. Ние сме единствената държава в Европа, чиито БВП, тоест всичко, което тя произвежда, е под 10 000 евро на глава от населението. От 97-ма до 2007-ма България не се развива добре икономически и това се дължи единствено на некомпетентното управление на държавата, на слабите правителства, на хаоса в стратегията, на липсата на идеи, на работата на парче. За мен некадърността е по-страшна от корупцията!

Думата „реформа“ се изпразни от съдържание. Трябва да потърсим нова форма на управление.Така като са градили държавата с Търновската конституция. Нова форма – за да има по-голяма динамика в управлението. Иначе ще си останем в застой завинаги, заяви Софиянски.

 

Tagged

2 thoughts on “Софиянски: Какъв европейски лидер е Борисов? Срамувам се от него!

  1. Че е измамник,измамник е !? Макар и за някои неща в случая да е прав ! Но , изглежда не му е ясно, че както се срамуваме от простака Борисов , по същия начин се срамуваме и от усмихнатия крадец Софиянски !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *