Социолог: Машинното гласуване било средство да се свали…ГЕРБ и да се направи служебен кабинет! Това била тайната цел на президента!

България отблизо

Прословутото машинно гласуване, за което говори президентът, в Европа го няма – има го в Индия и Венецуела, каза рано рано днес  дежурният по телевизионни промивки проф. Константинов.

Президентът използвал този начин да повлияе на българите и те да останат  с усещането за несвършена работа от страна на кабинета. И да внуши на колебаещите се електорални единици, че непрекъснато са лъгани, добави математикът.

Не знаем дали това е била целта на президента, даже сме сигурни, че изобщо не е била такава.

Вероятно поради солидната си възраст г-н Константинов има нужда от опресняване на паметта. Та нали точно от ГЕРБ заговориха за машинно и електронно гласуване и то още на предишните евроизбори? Нали в предизборната им програма то беше една от точките, които трябва да се изпълнят? А също така в обещанията си го вкараха и патриотите?

Нали над 2 млн. души се обявиха на референдум за електронното и машинно гласуване, а  ГЕРБ извадиха от бюджета средствата за допитването? Нали се купиха машини, нали се прие закон още през  2017 година? Машинното и електронно гласуване ще направи изборите по-честни. Нуждаем се от възстановяването на доверието в изборната демокрация. Това коментира преди две години в сутрешния блок на БНТ председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев. И допълни, че то не позволява манипулации, ето защо управляващите нямат интерес от неговото въвеждане, коментира Делчев.

Нали Борисов в най-дългите си и прочувствени речи се кълнеше, че сме на път да въведем тази прогресивна технология и да предоставим на българския избирател условия за честен и прозрачен избор?

Сега изведнъж се оказва, че в ЕС няма такова гласуване, че технологията е назадничава и се използва само в Индия и Венецуела.

И президентът иска да ни върне в някакъв допотопен механизъм, за да спечели изборите, без дори да се е кандидатирал.

Мишо, извинявай, ама на какво и кога да ти вярване?

За машинно гласуване си говорил и самият ти! Даже купихте машините!

Или сега, като се срина системата за електронните винетки, решихте пак да нанесете удар на президента, макар и хабер да си няма човекът от тях?

Важното е да се атакува Радев с всички средства и да се разчита на ония 80 процента, които може и да повярват.

Само че дебилите свършиха, Константинов.

Останаха една шепа, които предимно се показват по телевизиите.

Останалите поумняха!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *