Социолог предрече! До месец ще имаме служебно правителство! Борисов пада!

България отблизо

В момента властта в България се закрепи, но се крепи на едно фалшиво извинение.

Доколкото познаваме характера и езика на Валери Симеонов, той ще се издъни пак и пак. Въпрос на време е.

Симеонов просто трябва да си даде оставката! В противен случай българите ще се почувстват излъгани и те вече се чувстват. Трябва да я даде, каза проф. Михаил Константинов.

Той веднага изчисли, че ако Симеонов падне, но депутатите му продължат да подкрепят ГЕРБ и гласуват за неговите решения в пленарната зала, Борисов пак ще има мнозинство. Второто изчисление бе, че ако хората на НФСБ последват патрона си и минат в опозиция, то други политически играчи загрявали край терена и ще ги заместят. Като най-вероятно визираше Марешки и свободните му електрони.

Константинов обаче не изключи възможността правителството да падне и да има предсрочни избори. Възможно е всичко, което не противоречи на законите на физиката, каза витеевато той. Ако протестите продължат, ако натискът към Симеонов се измести към Борисов, защото той го накара да се извини, тогава ще има предпоставка за оставка на правителството.

Но това ще е голяма глупост – избори през януари-февруари. Вътрешното ми чувство е, че с оставката нищо  няма да се промени. Така че, ако народът направи  такъв рискован ход, то трябва   да е съзряла вътрешната ни  убеденост, че ще се получи нещо различно. В момента  вътрешнопартийните проблеми на една партия кой знае защо се превръщат в проблем на държавата. Това не е редно.

Ако обаче те продължат, а може би ще продължат, ни чака служебно правителство и избори.

Трябва да се смирим и да чакаме евроизброте. Там ще се разбере кои партии какъв потенциал имат, посъветва електората Константинов.

Иначе на власт щял да дойде президентът Радев, който щял да назначи правителството. А народът не искал това, защото изпитвал противоречиви чувства към президента.

Я, пак?

Народът не искал?

Не е така, господин социолог!

Народът точно това иска!

И ти го знаеш най-добре!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

Tagged

3 thoughts on “Социолог предрече! До месец ще имаме служебно правителство! Борисов пада!

  1. Tия е ясно какви са! Другарите са огладнели доста без да са власт….Сега драпат пат да лапнат кокала. Пък и хубаво е да има малко „батак“, то „в мътна вода най-лесно риба се лови“. Не е ли крайно време да се махнат всички тия боклуци и да се потърсят хора, които не са свързани нито с другарите, нито с ГЕРБ-аджиите, турците, аптекаро-бензинджиите, хора експерти, независими от партии, „бизнесмени“, мутри и т.п. Показателен е примера с 1934 г. когато са забранени парти и т.п., има правителство от експерти и тогава бедна България загубила 3 войни с орязани територии, много убити, осакатени, изчезнали и около 600 000 бежанци, през 1939 г. е „деляла мегдан“ с повечето европейски държава, да не говорим за съседите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *