Социолог ПРЕДСКАЗА: ГЕРБ ГУБЯТ ВЛАСТТА догодина! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

България отблизо

Най-вероятно промени в управлението на държавата ще започнат да стават по-късно през годината и особено догодина, когато политическият процес може да поеме в съвсем неизвестна посока.

Това заяви вчера, в ефира на предаването „Нещо повече“ по Българското национално радио, социологът и член на Националния съвет на БСП Юрий Асланов.

След парламентарните избори сме свидетели на „една замръзнала картина“. Но промени винаги има, независимо дали те се виждат на повърхността или – не, коментира социологът.

ГЕРБ е натрупала много негативи и над 60% от хората отдавна не я подкрепят. Тя е най-мразената партия в България. Неодобрението към правителството и повечето държавни институции също е много високо. Проблемът е, че хората не припознават БСП като алтернатива, коментира Асланов.

Хората може и да започнат да приемат социалистическата партия, ако тя каже какво ще направи за икономическото и социалното развитие на страната, обобщава социологът.

Не можем да отречем, че социологът Юрий Асланов, макар и завоалирано и непряко, но каза истината. Над 60% от българските граждани не само, че не подкрепят Борисов и ГЕРБ, но са и отвратени от продължаващия слугинаж на правителството по отношение заповедите на Брюксел.

И тоталното изпълнение на „директивите“ на така наречената Европейска комисия, може би нямаше да прави такова очебийно и шокиращо впечатление, ако тези „команди“ на ЕС не бяха изцяло в противоречие с българския национален интерес.

Последното пълно фиаско на Борисов в Москва доказва това по категоричен начин. Изпълнявайки командите на своите господари от Вашингтон и Брюксел, премиерът мина през Украйна, преди да цъфне в Москва, за да моли Владимир Путин да му прости. И естествено, бе позорно изгонен от руската столица. А стратегическите за България енергийни проекти АЕЦ „Белене“ и Български поток отново увиснаха във въздуха.

При това цената на бензина се увеличава. Цената на тока се увеличава. А след тях скачат и всички останали цени. България няма икономика, а даваме 3 милиарда лева, за да купим старо американско оръжие. Като че ли ние сме малки и не можем да си произведем сами.

Като се имат предвид всички тези беди, които непрекъснато се стоварват върху главите на изнемощелите български граждани, никак не е чудно, че до края на тази и началото на следващата година, „политическият процес може да поеме в друга и съвсем непозната посока“.

С други думи, загубилото всяка подкрепа правителство на Борисов, може всеки момент и съвсем неочаквано да рухне. А властта да се поеме от неизвестна досега партия. Дали ще е партия на президента или някакво друго политическо формирование, засега е трудно да се гадае.

Но че промени предстоят, по това никой няма никакви съмнения.

И то идващите с бързината на експресен влак промени, по всяка вероятност ще бъдат не палиативни, а кардинални. В каква посока ще бъдат, все още не се знае. Възможно е провеждането на референдум за излизане от ЕС и НАТО.

Защото народът иска не просто развитие на икономиката. Иска развитие на държавния сектор в икономиката. Иска държавна АЕЦ „Белене“. Иска евтин ток. Иска държавата България да стане енергиен разпределител за Европа, а не някакви частни западни компании.

Понеже на всички отдавна им писна от наглия западен грабеж в България.

И тук въпросът е не дали ще се случи всичко това. Въпросът е само кога народът ще превърне своите искания в реалност.

Търпението е на изчерпване. И ако не излезем от ЕС, властта ще трябва да се справя с много трудни ситуации.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Социолог ПРЕДСКАЗА: ГЕРБ ГУБЯТ ВЛАСТТА догодина! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

  1. НАЙ ПОСЛЕ !БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ !ПЪТЯ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА -ПЪТЯ НА РАВЕНСТВОТО И СПОКОЙСТВИЕТО !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *