Социолог препоръча на БСП: Не се връщайте в парламента! Ще ви измамят! Вижте подробностите:

България отблизо

Причината за продължаващото оставане на социалистите извън парламента е в резултат на изказване от страна на ГЕРБ, заяви  пред БНР социологът Юрий Асланов от агенция „Афис“

„След призива на президента, БСП като че ли беше склонна да се завърне в парламента, за да подкрепи ветото, тъй като то напълно устройва БСП, защото покрива всички поставени от нея условия. Обаче няма да го направят и вината не е тяхна, а е една случайно изпусната фраза, дори не знам защо го каза, от Данаил Кирилов, на пресконференцията на ГЕРБ, свикана веднага след ветото на президента. Кирилов разви процесуалното продължение на сагата под формата: „Ние ще преодолеем ветото, ще изчакаме законът да влезе в сила и тогава ще направим някои промени“. Ако той не го беше казал това, мисля че БСП щеше да се върне в парламента, а от това връщане вече няма смисъл, предвид на тази декларация“.

 

„Беше логично БСП да се върне в парламента и да подкрепи ветото, но предвид обясненията на Кирилов, това вече е безсмислено“, подчерта пред Епицентър.бг Асланов.

И добави: „Няма смисъл БСП да се връща в зала, където въпросът е предрешен! Няма смисъл да легитимират един фарс. Когато въпросът е принципен, имаш по-голям шанс да успееш.“

„В момента тенденцията е в полза на БСП и това го знаят и от ГЕРБ, посочва Асланов. Управляващите са наясно, че вятърът духа в платната на опозицията. Силите за изравнени, но тенденцията не е благоприятна за ГЕРБ. Тази тенденция окуражава и много други избиратели, които са настроени против ГЕРБ, да припознаят БСП като инструмент за протестен вот“.

Той не е съгласен с тезата, че социалистите не са алтернатива на управлението: „В обществото винаги има алтернатива по правило, за разлика от мъртвата природа, алтернативите са винаги повече от една. Има много алтернативи на ГЕРБ, разбира се, към момента БСП е най-ярката, най-голямата, но има и други – има градска десница, има други партии, които са, разбира се, с много минимална подкрепа, но те са алтернативи“.

Tagged

2 thoughts on “Социолог препоръча на БСП: Не се връщайте в парламента! Ще ви измамят! Вижте подробностите:

  1. НАЙ ПОДХОДЯЩАТА ПОГОВОРКА ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА ГЕРБ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ : „УМНИЯТ ИСКА ДА ТЕ ПОБЕДИ С УМ, ПРОСТИЯТ С ХИТРИНИ“.

  2. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА …….ГОДИНИ НАРЕД САМО ЛЪЖИ И ….БЕЗЗАКОНИЕ И ИЗВЕДНЪЖ …В .. Б Я ЛО !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *