Социолог с взривяваща прогноза: Българите си искат Борисов и ГЕРБ, предсрочни избори няма да има

България отблизо

Липсата на кворум може да изиграе лоша шега на тези, които използват подобно нещо, коментира Първан Симеонов.

„Дали може така този парламент? Трудно би било, особено ако и г-н Марешки напусне, само че аз не съм сигурен, че това ще донесе много голям позитив на тези, които правят това. Струва ми се, че българите не харесват идеята някой да не ходи на работа и не оценяват ситуацията в България като чак толкова революционна. Опозицията донякъде бърка тук, че на българите им се нравят резки движения. Данните ясно показват, че резки движения в този момент като че ли не са желани и идеята, че ще бъде провалена работата на парламента на едни следващи избори може да се превърне в контрареклама за тези, които са го направили“, каза шефът на „Галъп“.

Социологът смята, че Бойко Борисов разсъждава колко неприятна е ситуацията с протестите на майките на деца с увреждания. „Според мен в момента се чуди и се чуди главно между две опции – дали този път нещата са толкова неприятни, колкото са били през, примерно, зимата на 2012-а срещу 2013-а, или пък си казва той: „Това вече много пъти съм го гледал и съм правил една и съща грешка, на страха очите са големи и съм хвърлял кърпата и съм отивал на избори, без да е имало нужда, защото заплахата не е чак толкова голяма“. Той в момента разсъждава между тези двете“, каза още Симеонов пред БНР.

„И видимо печели време за разсъждение като буквално и преносно отсъства от политическия дебат в страната. Борисов просто не е тук. Това прави в момента. И поне според мен чуденето е дали да контраатакува по някакъв начин, чисто имиджово, както го е правил много пъти, или пък догодина заедно с местните избори да направи предсрочни парламентарни избори“, добави той.

Симеонов коментира и защо Борисов не реагира този път, въпреки че той променя мнението си под обществен натиск: „Възможно е Борисов да вижда нещо, което масовата публика не вижда в този протест. Той е доста обилно онагледен през медиите, но внимателният поглед ще види, че този протест лека-полека добива една доста стройна организация и на него стискат палци очевидно партийни лица – от червената и от либералната опозиция, т. е двете основни опозиции, които ГЕРБ има. Така че възможно е да смята, че този протест е някаква форма на инженеринг, който скоро ще изпосталее, особено като се застуди“ И всъщност в страната протести няма!

„Ако трябва да бъдем докрай, ама съвсем докрай откровени, действително самият Валери Симеонов нямаше предвид това, което се тълкува в неговите думи. Очевидно думичката „уж“ не беше използвана в такъв смисъл. За съжаление беше използвана в смисъл, който само Валери Симеонов и само двама – трима езиковеди могат да схванат. И въобще – не се говори с такъв замах, с такова настървение и с такава злорада енергия, така си мисля аз. Г-н Симеонов е длъжен да понесе някакви последици… Държа да кажа, че оставката на г-н Валери Симеонов като тема вероятно е повлияна и от общото отношение към него, не просто от тази реплика“, каза изпълнителният директор на „Галъп“.

Но в момента няма ситуация за предсрочни избори и народът ясно го показва. Щом не е на улицата, значи иска да бъде управляван от Борисов и ГЕРБ. Това е най-мъдрото решение, категоричен е социологът!

Прав ли е?

Може би донякъде да.

На площада са само майките.

Бащите са на работа, а после я в кръчмата, я изпускат парата в социалните мрежи.

Тогава кой иска промяна?

Излиза, че никой…

 

 

Tagged

7 thoughts on “Социолог с взривяваща прогноза: Българите си искат Борисов и ГЕРБ, предсрочни избори няма да има

  1. Поредната манипулация и „промивка“ на „Калъп“! „Инженерингът“ НЯМА „да изпосталее“ – изпосталяха привържениците на Борисов и сие! Дори в Европа и по света, не само у нас!
    ПРЕСРОЧНИ ИЗБОРИ чукат на вратата – те са единственото спасение! А от „Галъп“ да се чукнат по главата и да престанат да завоалират истината – тя е повече от очевидна и без социологически „проучвания“!

    1. Няма да се чукнат ! Тия тикви,правят такива проучвания,каквито им поръчат ! Нищо вярно няма в приказките на тоя платен тъпанар, Първанов ! Социологията в тяхно лице е поредната подлога на властващите ! Като паднат, ще ги видим каква песен ще ни запеят!?!

  2. Комундарите огладняха яко и пак искат да хапнат някоя и друга банка.

    1. Кои, бре, са комуноидите, герберуните и опитомените патриоти?За тях ли говориш2 дебилче!?

  3. От десетина години в България няма ни социология, ни социолози. Просто едни чичковци пишат нещо си, за което са им платили. А социологически проучвания така и никой не прави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *