Социолог шокиращо! Борисов е аут! Вижте какво трябва да направи, за да спаси кожата!

България отблизо
Ако до юни Борисов не даде нещо реално на България, просто си отива.
Това заяви социологът Андрей Райчев по бТВ.
Пред него има две възможности – или да вкара страната в Шенген, или поне в еврозоната.
Засега прави много совалки, но резултат няма. Натъква се на непрекъсната съпротива, Холандия не ни иска, от Австрия надигнаха глас срещу нас, а накрая и баварският финансов министър ни поряза.
На Борисов ще му е много трудно да каже в края на юни каква е била ползата от европредседателството ни. Дали само сме дали едни пари да посрещаме еврочиновници и да им пеем по сцената, или да ги разхождаме из България, или реално сме доказали, че сме достойни за първата писта в Евросъюза, а не докрай да се влачим във втората. Ако специално за нас не направят трета…
В момента Борисов  се мъчи да замазва. Цялото му управление беше  време на имитации. Имитации на съдебна реформа, имитации на борба с корупцията и на всичко, за което обвиняват страната ни. Реално резултати няма, каза Райчев. Обвиненията си продължават, а ЕС казват, че не сме се справили с нищо.
И ако обществото не види нещо наистина направено, след 1 юли започва бавното му или стремеглаво падане  от властта. Той губи подкрепата не само на народа и на гласоподавателите, а и на честните хора в ГЕРБ, които непрекъснато слушат обещания по партийни сбирки, а после виждат едно голямо нищо.
Вярата не е безкрайна. Мачовщината е до време.
Колкото и изтъркано да звучи, трябват дела.
Единственото, за което се опълчихме на ЕС беше Истанбулската конвенция. И то не се опълчи Борисов, а народът. И като видя, че хората ще го свалят заради документа, ако го подпише, премиерът започна да пее в хор с народа. Но пък Европа не иска да имаме позиция, различна от нейната. И това беше поредният шамар за премиера.

 

Харалан Александров пък заби още един нож на Бащицата, като заяви, че в момента Светиня МУ е  в много тежка позиция. „Той трябва не само да балансира  между своите хора и институциите, както и Запада, но и да успее  да осигури трансформация на българското общество. За да бъде харесван от хората, той трябва да докаже  своята принадлежност към техните проблеми, а не към тези на бизнеса и олигархията. Да спре да слугува на чужди интереси, и да защитава българските.

Колкото повече се опитва да угоди на другите, толкова повече пада рейтингът му в България.

Той се мъчи хем да е с народа, хем с олигархията и западните лидери, но трудно ще съвмести несъвместими неща и от два стола ще се окаже на земята.

И двамата обаче пропуснаха един съществен факт.

Българите си намериха нов любимец и нов идол. Президентът Радев.

Сега той се превърна в кумир, защото защитава интересите на народа.

И не е излъгал за разлика от Овчарчето, което ни праща за зелен хайвер девет години подред.

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

9 thoughts on “Социолог шокиращо! Борисов е аут! Вижте какво трябва да направи, за да спаси кожата!

  1. БАЙ АНДРО, КОЛКОТО И ДА РАЗМАХВАШ И ТРЪСКАШ КУНКИ, НЕ ПОЗНАВАШ! ЗАД ГЪБА НА БОКО ИМА ЕДНОМИЛИОННА АРМИЯ! ТОВА СА НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ ГЕРБ „КАЛИНКИ“ – НА ВСИЧКИ НИВА В УПРАВЛЕНИЕТО – ОТ СЕЛСКАТА ОБЩИНА, ДО МИНИСТЕРСТВАТА! ПРЕЗ ФОНДОВЕ, КОМИТЕТИ, ИНСТИТУТИ И АСОЦИАЦИИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА! ТЕ ПОСМЪРТНО ШЕ СЕ БОРЯТ ЗА ХЛЯБА СИ! ПОДОБНА АРМИЯ ИМАШЕ И КОСТОВ, НО СРЕЩУ НЕГО ИЗЛЕЗЕ „ЦАРСКАТА“ АРМИЯ! ТЯ БЕ МАЛКО ПО ГОЛЯМА! ТОГАВА „НЕЩАТА БЯХА НА КОСЪМ“! СЕГА ПОДОБНА АРМИЯ НЯМА!

    1. За съжаление си прав, а като добавим и т.н. български синдром и реалното отсъствие на алтернатива, не като личност, а като система на управление, всичко е ясно. От „свлачището“ трябва някой да ни издърпа, обаче ЕС и Германия ни виждат само като роби, САЩ вече си установиха безплатно базите и грабят литий, уран и злато, значи какво остава? Турция ще ни хапне веднага, ако не и противостои Русия , ама ние сме НАТ-овци….

    2. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Г-Н БОЕВ , ВИЕ СТЕ ПРАВ….ГОВОРИ СЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ИЗДАВАТ ЛИЧНИ КАРТИ И НА „МЪРТВИТЕ ДУШИ“ ОТ СПИСЪЦИТЕ , КОИТО СА НАД 1.5 МЛН… МНОГО ИЗПЕЧЕНИ МОШЕНИЦИ СА, ЗА ТОВА ТРУДНО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ.

  2. И са прави. И не са прави. Но лесно се правявт анализи постфактум. А аз се чудя на Борисов, не се ли нагуши достатъчно, че все се вре между шамарите. Да те намрази народът ти, не е ли висока цена?

  3. Той създаде собствена армия по голяма чатс от паразити на гърба на тези дето дадога всичко от себе си да построим светлото бъдеще което и тъка не видяхме,а те ограбиха и окрадаха както направиха техните родители на ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ1944ГОДИНА ГОСЧОДА МИСЛЕТЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЕТЕ.ШУМКАРИ ,АКО СТАНЕТЕ СЕГА ИМА СРЕДСТВА СКОИТО ЩЕ ВИ ОТКРИЯТ И ПОД ШУМАТА.КРАЯТ ВИ ИДВА.!!!!!!!

    1. то шумкарите направиха това което гробарите разрушават и заграбват, народен съд ще има и всички гробари ще са на въжето.

  4. А БЕ ХОРА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СЕ ОБРАЗУВА ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ И БОЙКО ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ БЛЕД СПОМЕН !ЗА КОЙ СКЪП ЗА ДРУГ НЕ ТОЛКОВА !НОВА ЕРА ИДВА ВЕЧЕ -НА ЗНАЕЩИ МОЖЕЩИ И УМНИ ХОРА !И НАЙ- ВАЖНОТО ЧЕСТНИ И ДОБРИ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *