Социолозите се поправиха! ГЕРБ губи изборите, но в същото време ги печели! Ето сложните врътки за наивници!

България отблизо
Скандалите с апартаментите на властта се отразяват негативно на рейтинга на управляващата партия ГЕРБ и тя вече изостава след БСП. Ако евроизборите бяха днес, БСП ще получи 31.3% от гласовете, а ГЕРБ – 30.9%.

Това показва представително проучване, направено от агенция „Маркет линкс“ и бТВ в периода 12-22 април, в което са обхванати 1049 пълнолетни българи.

 

„При толкова малка разлика обаче е трудно да се прогнозира кой ще спечели повече места в европарламента“, коментира пред бТВ социологът Добромир Живков.

 

Това е третата социологическа агенция, която дава минимална преднина на БСП пред ГЕРБ. Преди това „Медиана“ отчете, че БСП успява да изпревари коалицията ГЕРБ/СДС с около половин процент (0,6 %) – 32.1 % за БСП срещу 31.5 % за ГЕРБ/СДС. „Галъп Интернешънъл“ обяви, че 32.1% ще гласуват за БСП, а 31% – за ГЕРБ и СДС.

 

Основната причина за обръщането на нагласите е скандалът с луксозните апартаменти, закупени на ниски цени от представители на властта. Според „Маркет линкс“ той е променил отношението към ГЕРБ на 62% от запитаните и то в негативна посока. 1/3 от гласувалите за ГЕРБ на предишни избори са си променили отношението към партията и по-скоро не биха гласували за никого, отколкото да подкрепят друга партия, отбеляза Живков.

 

Според социолога предстоящият месец предизборна кампания може да промени нагласите.

В същото време други агенции дадоха преднина на ГЕРБ до цели три процента.

Ей така, събудиха се, щракнаха с пръсти и промениха обществените нагласи.

Целият този цирк ще продължи цел месец.

Днес откриха предизборната кампания, представете си цели 30 дни как ще се гърчим от информации и дезинформации.

Който плати повече, той ще води в класациите.

Единственият изход е да отидем и да гласуваме.

Ако трябва – напук!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *