Социолози откровено: ГЕРБ спечелиха нечестно и скоро ще загубят!

България отблизо

ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са моралният губещ в играта. Заради това те скоро ще загубят напълно своята представителност в очите на народа.

Видяхме една бездействаща власт – гласовете се купуваха открито по площадите и тротоарите. Това изтъкна социологът Кънчо Стойчев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Той обясни, че дори хората да не са си сменили политическите възгледи, гласоподавателите от двете страни искат промяна в модела на управление.

Според Стойчев няма вреда в това да има моментни обединения с цел подобряване на условията в страната.

Той смята, че в момента няма ясно представителство на десните хора в България, а има достатъчно представители на либералите.

От своя страна политологът Даниел Смилов коментира, че резултатът от местните изборите е показал, че мнозинствата, с които ГЕРБ управлява в момента, не са най-стабилните или приеманите от хората.

По-думите му отливът от гласове в управляващата партия идва от това, че през 2015 г. ГЕРБ се коалира с Реформаторския блок за София, а на тези избори се обединява с ВМРО.

„Едни хора прецениха, че ситуацията е толкова нетърпима и решиха, че е нужно да се гласува за Мая Манолова, за да се стартира разпад на управлението. Други прецениха, че не са чак толкова лоши нещата. Това не означава, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология“, обясни той, цитиран от news.bg.

Истината е, че ГЕРБ отдавна загубиха своята представителност. И народът вече не ги припознава, като партия, която го представлява за каквото и да било в България. И левите, и десните вече споделят мнението, че ГЕРБ се превръща все повече в партия, която е узурпирала властта и се натрапва в политическия живот на страната. Дори се стигна дотам, че десните формации гласуваха за Мая Манолова, за да се прекрати хегемонията на ГЕРБ в управлението на страната. И вотът „антигерб“ щеше да спечели, ако не беше купуването на гласове и безпардонното манипулиране на изборите. Защото какво беше това бълване от страна на мейнстриймовските медии и то в изборния ден, че Фандъкова печелела с разлика от 10 до 18%? А истината се оказа съвсем друга.

Ето затова хората не вярват на ГЕРБ. Защото виждат ясно какво се случва. И няма да простят, ако управляващите продължат да се натрапват във властта.

istinata.net        

Tagged

1 thought on “Социолози откровено: ГЕРБ спечелиха нечестно и скоро ще загубят!

  1. На този червен боклук му се привиждат петолъчки,много се е сбъркал,нека си пие по-редовно лекарствата.Никога,нищо не е познал,натрупа богатство на гърба на наивници,добре е вече да се скрие!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *