Социолози разкриват: В България не искат нито еврото, нито ЕС!

България отблизо

Опитите на депутати от ГЕРБ да вкарат България в еврозоната и да заменят нашия лев с еврото, срещнаха масов отпор сред българските граждани.

74% от пълнолетните българи искат референдум за влизането на България в еврозоната. Повече от 70% от пълнолетните българи са против въвеждането на еврото, само 19% го подкрепят.

Това сочат данните от социологическо изследване, поръчано от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) и проведено от социологическа агенция „Тренд“ по метода на прякото полустандартизирано интервю, съобщиха от ЕКИП, цитирани от blitz.bg.

74% от анкетираните искат референдум за влизането на България в еврозоната, а според 20% допитване по въпроса не е нужно. Повече от 70% от пълнолетните българи са против въвеждането на еврото, само 19% го подкрепят.

Над 80% от пълнолетните българи смятат лева за стабилна валута.

„Интересно е да наблюдаваме как този процес ще се отрази на подкрепата към отделните парламентарни партии. Мнозинството от техните избиратели не желаят да се разделят с националната си валута, докато парламентарните групи или подкрепят, или не коментират изобщо темата“, отбелязва Стоян Панчев, основател на ЕКИП.

Според експертите, тази пропаст между народната воля и политическата ни класа ще избие или в инициатива за референдум, или в пренареждане на политическата ни карта.

Основните притеснения на българите при приемането на еврото засягат поскъпването на живота. Цените на стоките, размерът на заплати и пенсии, както и масовото обедняване са причините единната валута да е нежелана в най-бедната европейска икономика.

А на някой чудно ли му е това?! Ами точно защото след приемането ни в ЕС, българската икономика рухна и сега сме на последно място в Европа, точно затова почти никой вече в родината ни, не иска нито еврото, нито ЕС.

И това е лесно обяснимо. хората знаят, че Брюксел се интересува само от възможностите за печалба, от това какви нискокачествени стоки да ни продадат, за да извлекат максимална печалба. И какво още да ограбят от съсипаната ни страна. А това, че няма демокрация в България, че богаташи и политици мачкат и докарват до просешка тояга народът, това на никой в ЕС не му прави впечатление. САЩ и Западът, подкрепяни от техните политически слуги ограбиха страната и сега издевателстват над нас като ни наричат най-бедната държава в Европа.

Италия иска да се откаже от еврото, Великобритания направо се отказа от ЕС. Полша и Чехия не искат да влязат в еврозоната. А нашите политици каканижат за чакалнята на ЕС, без да кажат какви кошмарни беди ни очакват там.

Ето затова българите не искат ЕС, а искат Русия. Защото Руската федерация направи страната ни богата и мощна, а Западът ни превърна в просяци.

Tagged

2 thoughts on “Социолози разкриват: В България не искат нито еврото, нито ЕС!

  1. Изцяло споделям казаното. Но ще допълня, че присъединяването на България към наднационални структури, многостранни договори и конвенции и подчиняването й на техните правила и диктат разориха и обезлюдиха страната ни, а останалите в нея българи, с изключение на една тънка властова прослойка, изнемогват и агонизират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *