Специалисти разкриха: 220 хиляди лева се губят в апартамента на Цецка Цачева! Излъгала ли е?

България отблизо

Твърденията на Цецка Цачева, че ще доплаща за новия си апартамент в квартал „Изток”, са „юридически необосновани и не отговарят на законодателството”. Това обявиха от Антикорупционния фонд, направил разследването, цитирани от bTV.

Имотът, с който правосъдният министър се сдобива през юли миналата година, струва близо 286 хиляди лева. Срещу тази сума Цачева и сестра й се сдобиват с общо 218 квадратни метра в луксозната сграда, или по 669 евро за квадрат. Според брокери цените на имотите в района са около 2 хиляди евро на квадрат. Преди два дни Цачева обясни по-изгодната цена с това, че предстои доплащане. „Това, за което вие говорите като сдобиване, е в груб строеж, което е незавършен. С поето задължение към фирмата да доплатя стойността между акт 15 и акт 16”, каза Цачева, каза по думите й трябва да доплати още 220 хиляди.

В нотариалния акт на Цачева обаче липсва текст, който я задължава да прави допълнителни плащания. „Всеки, който си е купувал апартамент, знае, че когато има допълнителни плащания, те се вписват в нотариалния акт. Това е гаранцията за продавача, за строителя. В нотариалния акт на Вежди Рашидов това е направено. И „Артекс” работи по този начин, очевидно, като всички други строители”, коментира Лора Георгиева, юрист от Антикорупционния фонд. Днес Цецка Цачева предпочете да не отговаря на журналистически въпроси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *