Става много страшно: НАТО заплаши Русия и Китай!

Свят

„Не се каним да местим Алианса в Южнокитайско море, но трябва с общи усилия да отговаряме на заплахите от страна на Китай, включително в киберпространството“, каза генералният секретар на Алианса.

НАТО не разглежда Русия като враг, но ще отвърне, ако тя атакува Полша и балтийските страни, предупреди генералният секретар на Алианса, цитиран от Франс Прес.

„Чрез мощно присъствие на сили на НАТО в Полша и трите балтийски страни изпращаме много мощен сигнал на Русия: при атака срещу Полша и балтийските страни отговор ще даде целият алианс“, заяви Йенс Столтенберг на фона на започващата днес среща на върха на НАТО в Лондон.

„Не определяме Русия по този начин (като враг на НАТО, бел. АФП). Просто ще отвърнем в случай на нужда. Трябва да сме сигурни, че онова, което видяхме в Украйна – инвазия на Русия срещу неин съсед – не може да бъде повторено срещу един член на НАТО“, добави Столтенберг.

НАТО е готова да отговаря на военните заплахи от страна на Китай, което е принципно нова задача за алианса, поставял си преди за цел само да възпира Съветския съюз и Русия. Това заяви междувременно Йенс Столтенберг след среща днес с президента на САЩ Доналд Тръмп преди форума в Лондон./blitz.bg/

НАТО увеличава своите войски в Полша и Балтийските държави до неприемливи размери. Затова на Алиансът му трябва някакво извинение. И Столтенберг  представя възможно най-невероятното. Че уж Русия щяла да напада Полша, Литва, Латвия и Естония.

За какво е нужно на Русия да напада тези страни?! Ами че територията на Руската федерация е огромна. Защо трябва да напада други страни? Това, първо. И второ, НАТО се приближава до границите на Русия. Това какво е?! Руска агресия ли?! По всички международни закони, това означава само едно. НАТО се готви да нападне Русия, а не обратното.

Така че нека Западът да не се крие зад някакви абсурдни обвинения спрямо Русия. И да резбере най-накрая какво му казва Владимир Путин. Ако Западният военен блок продължи в същия дух, го чакат изненади. Които могат да ликвидират напълно мераците на войнолюбците за световно господство.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *