Става ОПАСНО: САЩ направиха ГРЕШНА стъпка! ЗАГУБИХА ли си ума в Пентагона! Вижте ТУК!

Свят

Вчера, заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Александър Фомин заяви, че по време на една от масираните терористични атаки на пиратски бойни дронове, без никакви опознавателни знаци, летателните апарати са били управлявани от американски самолет-разузнавач.

„По време на нападението срещу нашата военна база „Хмеймим“ в Сирия, 14 безпилотни летателни апарата, повече известни като дронове, атакуваха едновременно, територията, на която се намират нашите пилоти и други военнослужещи от руските Въздушно-космически сили“.

Безпилотните апарати летяха в единен боеви строй, управлявани от обща команда. А в същото време, американският самолет-разузнавач „Посейдон – 8“ кръжеше наблизо в акваторията на Средиземно море. И то в продължение на цели 8 часа“.

Тези потресаващи факти, съобщи зам. министър Александър Фомин, по време на своето участие в Осмия международен форум за сигурност, който се провежда тези дни в Пекин.

Както е известно, работата на безпилотните апарати може да се осъществява автоматизирано или те да бъдат приведени в режим на ръчно управление, ако срещнат завеса на средствата за радиоелектронна борба.

И ето, продължава Фомин, ръчното управление в този случай, се осъществяваше не от някакви лаици, а от напълно оборудван със съвременна техника, разузнавателен самолет „Посейдон – 8“.

По думите на представителя на руското Министерство на отбраната, дроновете са отстъпили за нови заповеди, след като са се натъкнали на непробиваемата руска радиоелектронна завеса.

Тогава американците започнали да управляват тези безпилотни летателни апарати от Космоса. Започнали да им подсказват, как да заобиколят електронната завеса и да проникнат в уязвимите места на нашата военна база.

Такова проникване в базата, разбира се не се е случило, по простата причина, че местата, които американците сметнали за най-уязвими, се оказали най-добре защитени. И в крайна сметка, бойните апарати на американците били просто унищожени до един. Като първо са били лишени от връзка със самолета-разузнавач. След което са станали лесни мишени за противовъздушната отбрана на базата.

„Ето такива безобразия трябва да се прекратят веднъж и завинаги. Ако американците не искат, следващия път да се случи така, че техните дронове, да нападнат и унищожат, техния собствен самолет-разузнавач. Независимо дали се нарича „Посейдон“ или има някакво друго название“, завършва зам. министър Александър Фомин.

Трябва да кажем, че това, което се случва съвсем не е някаква безобидна забава, която янките си устройват за Деня на благодарността. Освен, че тези техни „игри“ могат да костват живота на руски военнослужещи, те са опасни и защото имат друга, тайна цел.

Американците сега „човъркат“ руската отбрана отвсякъде. И търсят уязвимите места. Търсят пролуките, в които да нахлуят и да унищожат Руската федерация. Но това няма да им се удаде. По простата причина, че дори да успеят да нахлуят в някаква пролука, те със сигурност няма да могат да излязат от нея. Понеже Русия също има „хитрини“. И най-важното, защото руският дух не може да бъде сломен, когато защитава своята родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net  

Tagged

1 thought on “Става ОПАСНО: САЩ направиха ГРЕШНА стъпка! ЗАГУБИХА ли си ума в Пентагона! Вижте ТУК!

  1. На тази провокация на краварите, българския президент, подлогата на САЩ, Румен Радев, естествено е ръкопляскал! България, като член на НАТО, е ВРАГ на собствения си народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *