Става страшно: Джихадисти, турски спецназ и артилерия нападнаха правителствени войски в Сирия! Русия спря турската атака!

Свят

Анкара започна военно настъпление в сирийската провинция Идлиб, около района на населеното място Найраб.

Турски спецназ и джихадисти от групировката Джебхад Нусра, при поддръжка на турската артилерия нападнаха сирийските правителствени сили. В началото на своето настъпление, джихадистите и турските въоръжени сили извършиха пробив в позициите на сирийската правителствена армия.

Към района на пробива се насочила и колона с турска военна техника. По данни на уважавания руски всекидневник „Взгляд“ и телевизия „Ал Джазира“, атаката на джихадистите се подкрепяла от огъня на турската артилерия, а турски спецназ е участвал непосредствено в хода на битката.

В социалните мрежи се появиха видеа, които показват огъня на турската артилерия, която подкрепя атаката на джихадистите. Тя нанася ударите по позициите на сирийската правителствена армия. РИА Новости съобщи, че видео на атаката е качено в Туитър от журналиста Абдул ал Гафари.

Руското министерство на отбраната съобщава, че атаката на ислямистите и турския спецназ е спряна от Въздушно космическите сили на Русия. Руски изтребители Су-24 са нанесли мощни удари по бойците, атакуващи позициите на сирийската правителствена армия. В хода на сражението бойците са отблъснати. Поразени са няколко турски танка и друга турска военна техника.

След обаждане от страна на руското военно командване в Сирия, турската артилерия е спряла огъня в подкрепа на атакуващите джихадисти. Към момента настъплението е спряно, сирийските подразделения са възвърнали позициите си, ситуацията се контролира от руските Въздушно космически сили, но обстановката остава крайно напрегната, съобщава вестник „Взгляд“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *