Става СТРАШНО: САЩ казаха с кого ще ВОЮВАТ! Шокиращи факти!

Свят

Агенция «BNS», цитирана от „3.newsread.top“, съобщава за плановете на САЩ да започне в близко бъдеще война с Китайската народна република.

Това стана известно от изявление на пристигналия във Вилнюс, за така наречената „снежна“ среща на експертите от Запада, екс командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, представителят на Вашингтонския център за анализ на европейската политика, генерал Бен Ходжис.

Бившият командващ заявил, че в рамките на това десетилетие, Съединените щати ще бъдат принудени да влязат във война с Китай. И по тази причина, Европа трябвало сама да се погрижи за отстраняване на заплахите, които уж изхождат от Русия.

„Аз съм убеден, че се намираме в състояние на сериозен конфликт с Китай, който ще доведе до въоръжен сблъсък. Преди няколко месеца мислех, че войната може да бъде избягната, но сега съм сигурен, че това не може да стане“, твърди Ходжис.

По неговите думи, сега Вашингтон няма възможност да води бойни действия и в Тихия океан, и около границите на Руската федерация, и навсякъде, където е необходимо.

Какво представлява това изявление на Бен Ходжис – обикновена провокация, или нещо сериозно, което е обмисляно дълго време в аналитичните центрове на САЩ?

Отсега се вижда, че приказките на американския генерал преследват няколко цели. Най-напред, те са призвани да прикрият, доколкото е възможно, истинските цели на американската военщина. Защото могат да бъдат изприказвани тонове думи, но ако те не са подкрепени с факти от реалната действителност, то тогава те си остават само празни приказки.

Така е и с думите на Ходжис. Те са просто думи, които не се основават на фактите. А реалните факти са, че Руската федерация е  оградена от всякъде с военни бази на САЩ и НАТО.

Не Китай, Русия е обградена с ядрените оръжия на САЩ. При това положение, за каква война с Китай може да се говори? Особено при положение, че мнозинството американски бази са съсредоточени по границите на Русия.

Следователно, приказките на Бен Ходжис са просто за отвличане на вниманието. Защото с Китай, Съединените щати могат да се разберат по голяма част от най-важните за Щатите въпроси. Вашингтон ще даде на Пекин малко повече пари и нещата ще се оправят.

Но с Русия не става така. Тя иска да си сътрудничи с всички държави, но на равноправни начала. А не като васал със своя господар. И факт неоспорим е, че Русия повече няма да позволи на никого да поставя страната в положението на 90-те години, когато янките искаха да разпарчатосат и унищожат цялата Руска федерация.

Тези блъфове са характерни за американската политика и дипломация. Но в Русия вече никой не се връзва на такива трикове. Москва пределно ясно знае, че сегашният Вашингтонски елит смята Русия за главна заплаха за американската хегемония в целия свят.

Въпросът е, че Щатските войнолюбци нямат никаква възможност да започнат дори локални сблъсъци с Русия. Защото в тези локални сблъсъци, американците ще бъдат победени.

Може би затова САЩ и ЕС създават така наречената „обединена европейска армия“, която няма да се състои, както НАТО от националните армии на всяка държава. Тази „обединена“ ЕС-армия ще бъде съставена от най-добрите подразделения на националните армии на държавите-членки на ЕС.

И когато тези най-добри подразделения се групират в съединения и фронтове и се стиковат помежду си, тогава ще бъдат хвърлени срещу Русия.

Защото иначе, създаване на обща „европейска“ армия няма смисъл. От кого ще се защитават европейските народи, след като на всички е ясно, че Русия няма намерение да напада никого? И защо Западът ще дава стотици милиарди за „обща“ армия, ако целта не е да се съкруши главния конкурент на евроатлантиците – славянска и православна Русия?

Но добре, че коварството на Запада е добре известно и на Владимир Путин, и на Русия. Така че евроатлантиците няма да успеят да изненадат никого с тези свои войнолюбиви напъни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Става СТРАШНО: САЩ казаха с кого ще ВОЮВАТ! Шокиращи факти!

  1. Учудващо е явлението от последните години, личности на отговорни длъжности да говорят цинично, заплашително и най-вече безнаказано! Явно политиката е превзета от алчни примитиви и на това трябва да бъде сложен край!

    1. Край не е имало и няма да има! Все така ще е до свършека на света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *