Става СТРАШНО: САЩ отвориха КУТИЯТА на ПАНДОРА! Вижте ТУК!

Свят

Хеликоптер К-52 „Алигатор“, на руските Въздушно-космически сили се разби през нощта на 7 май, в Сирия. Това може да се окаже непоисканият „подарък“ на Доналд Тръмп за новия президентски мандат на Владимир Путин.

Вертолетът е претърпял крушение в Източната част на Сирийската арабска република. Двамата пилоти са загинали.

Министерството на отбраната на Руската федерация счита, цитирано от topwar.ru, че най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност.

По неофициална информация обаче, вертолетът е бил ударен от преносим зенитно-ракетен комплекс, в момент, когато е патрулирал в източните територии на арабската република. Както е известно в Източната част на Сирия се намират позициите на така наречената Западна коалиция, начело със САЩ и подкрепяните от нея ислямски терористи.

А в това, че преносимият зенитно-ракетен комплекс е използван именно от терористи, никой не е изказвал никакви съмнения. Следователно, логично е да се направи предположението, че Съединените щати тихомълком са ударили руския вертолет, като са използвали терористите за прикритие. Или направо са им заповядали да нанесат удар, уж като някое от подразделенията на Ислямска държава.

Трябва да отбележим, че вертолетите от този тип носят бойно дежурство в състава на смесената авиогрупа на руските Въздушно-космически сили, намираща се във военната база Хмеймим. Те вземат активно участие както в конвоирането на колони от хора, които идват от Центъра за примирение на враждуващите страни, така и в реални бойни действия по освобождаване на части от територията на Сирия, които преди са се намирали под контрола на терористите. Което означава, че САЩ и ислямистите със сигурност са имали много основания да се страхуват от тях. И съответно да се опитват да намерят начини за противодействие срещу тези вертолети.

Озадачаващото е, че до този момент, руските военни специалисти в Сирия не са изричали нито една дума за упрек към вертолетите К-52 „Алигатор“. И са ги считали за практически готови за всякакви бойни действия. Дори Министерството на отбраната на руската федерация е сключило договор за доставка на 114 такива вертолета, с холдинга „Вертолетите на Русия“, който е и производител на въпросните бойни машини.

Припомняме, че руските военни специалисти успяха да постигнат нещо невиждано като защита на тези вертолети от атаките на преносимите зенитно-ракетни комплекси „Стингър“, което направи фурор на международната военна изложба в Париж през 2010 г.

На борда на К-52 „Алигатор“ е монтирана уникална станция за оптико-електронни смущения, която в Русия наричат „Витебск“. Работата на комплекса е основана на специално модулирано излъчване, което при опасност създава истинско огнено кълбо около вертолета. Това „кълбо“ от мощни електронни смущения „отблъсква“ ракетата, създава в нейния „мозък“ фалшиви фантомни образи. И в крайна сметка я изпраща в празното пространство, където ракетата се самоликвидира.

На фона на тази информация можем наистина да се съгласим с руското Министерство на отбраната, което никога не е лъгало за нищо. И което твърди, че причина за катастрофата е техническа неизправност във вертолета К-52 „Алигатор“.

Но, ако отчетем, че руският военен вертолет, по всяка вероятност, е извършвал бойно дежурство в близост до границата, зад която са разположени подразделения от коалицията, предвождана от САЩ и подконтролните й терористи, можем с основание да предположим, че американците са се пробвали да свалят този вертолет К-52, който практически е неуязвим за преносимите зенитно-ракетни комплекси „Стингър“. И именно някаква техническа неизправност в системите на вертолета е помогнала на янките да свалят с ракета руската бойна машина.

Но каквото и да говорим, САЩ и коалиция отдавна търсят повод за директен сблъсък с Русия. И активно подготвят общественото мнение за такова стечение на обстоятелствата. Ето защо не бива да изхвърляме извън скоби възможността именно Щатите да са изстреляли ракетата по руския вертолет К-52.

Което означава, че Руската федерация в скоро време ще отговори на американските напъни. Но не с удари в гърба. А с нови уникални решения, които ще направят руската военна техника все по-неуязвима за САЩ. И много по-могъща от тяхната.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Става СТРАШНО: САЩ отвориха КУТИЯТА на ПАНДОРА! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *