Стана ясно защо Борисов се скри веднага, след като Владимир Путин дойде на Балканите!

Свят

Вашата страна има верен партньор в лицето на малка Сърбия, заяви преди няколко дни президентът Александър Вучич на руския си колега Владимир Путин в Белград.

Лидерът на западната ни съседка припомни огромния принос на Русия в развитието на сръбската икономика. „Преди известно време, ние трудно си плащахме външните дългове, а сега благодарение на руски инвестиции, нямаме този проблем“, посочи още сръбският президент.

От своя страна, Владимир Путин благодари за топлото посрещане. „Ние увеличихме стокооборота между двете страни и ще продължим да работим в това направление. Аз много се радвам, че имам възможност да посетя вашата братска страна“, подчерта Владимир Путин.

Вучич сподели, че по-нататъшното сътрудничество в областта на енергетиката е много важно за Сърбия. И той лично следи всички споразумения в областта на инфраструктурата и енергетиката не само да се развиват, но и да вървят с големи крачки напред.

От своя страна руският президент Владимир Путин заяви, че военно-техническо сътрудничество със Сърбия ще продължи да се развива: „От много години помагаме за укрепване отбранителните способности на Сърбия: доставяме въоръжение и военна техника, подпомагаме техния ремонт и модернизация.“

Ето така се защитават националните интереси на държавата. Ръководството на нашата страна трябва най-напред да заеме ясна позиция за сътрудничество с Русия. И след това да я осъществява на практика. Всички виждаме, че президентът Радев отдавна зае такава позиция. На Борисов се падаше да реализира на практика тази позиция за сътрудничество с РФ.

Вместо това, преди да отиде миналата година в Москва, Борисов се срещна с Порошенко в Украйна. Вози се в колата на Порошенко и демонстрира отлични приятелски отношения с човека, който заповядва да се избиват хората в Донбас, само защото искат да говорят на руски език.

Това защита на националните интереси на България ли е?! После Борисов лицемерно се вайка, че Южен поток станал Турски поток.

А сега, когато руският президент заяви в Белград, че само от правителството зависи дали продължението на Турски поток ще мине през България, Борисов се скри. И не проронва нито дума по въпроса. Вместо веднага да отиде в Москва и да даде “железобетонни“ гаранции, че нашата страна ще участва в транзитирането на руския природен газ за други европейски страни.

Защото освен нашите национални интереси, тези големи руски енергийни проекти засягат и националната сигурност на България. Никой няма да ни бомбардира, ако ние снабдяваме с газ цяла Южна и Югоизточна Европа.

И нека герберските пудели да не ни говорят за „евроатлантическа“ солидарност. Не можем да сме солидарни с тези, които умишлено рушат националната ни сигурност и съсипват икономиката ни. Защото е национално предателство да сътрудничиш на тези, които унищожават страната ти!

Борисов се скри, защото знае, че тези негови национални предателства няма да му бъдат простени. И сигурно пак ще ни залъгва, че не е бил добре със здравето, затова не могъл веднага да заяви в Москва, че искаме да транзитираме руския природен газ.

Нещо повече. Владимир Путин и Русия, безплатно или с дългосрочни договори, предоставят на Сърбия най-модерните си самолети и всякаква бойна техника. И наистина укрепват отбранителната мощ на Сърбия. А добричките американци искат от нас милиарди за няколко самолета от 1970 г.

Защото сътрудничеството с Русия е колкото сътрудничество, толкова и братска помощ. Докато членството в ЕС и НАТО доведе до тоталното унищожение на държавата ни. За което голяма „заслуга“ има и Борисов.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *