Стана ясно каква тайна свързва Борисов и Станишев. БСП я разбули и веднага се разграничи

България отблизо

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че  премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. 

Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП, изпратена до медиите.

Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава. На дъното сме по свобода на словото“ ,казват още от „Позитано“ 20.

Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена – те  са вредни за България и промяната е необходима“, е категорична оценка на ръководството на БСП“.

 

Припомняме, че вчера в интервю за „Хоризонт“ по БНР Станишев подчерта, че българският премиер вече не действа като политик, а като държавник.

„В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов,“ заяви още лидерът на ПЕС.

 

А през седмицата Борисов обяви от Брюксел, че номинирането на Станишев за кандидат за съпредседател на Европейския парламент заедно с Манфред Вебер от Европейската народна партия е чест и гордост за България и депутатите от ГЕРБ ще гласуват за него, макар че „неговите“ не го искат. До там обаче не се стигна, след като Станишев поиска кандидатурата му да бъде оттеглена, заради единството на ПЕС.

От една страна нека не забравяме, че двамата бяха членове на една и съща партия и двамата си пазят до сърцето партийните книжки.

От друга вече стана ясно, че интересите им са едни и същи – власт, власт и още власт. До преяждане.

Изкуствената вражда беше прекратена, томахавката заровена и истината веднага лъсна.

Двамата са двете страни на една и съща политическа монета.

Монетата на кариеризма и още нещо…

В зелено…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *