Станишев предаде България! Вижте какво направи отново!

България отблизо

Европейският парламент ще гласува резолюция в подкрепа на влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Това ще стане по време на последната парламентарна сесия за тази година в Страсбург.

ЕП проведе вчера дебат в подкрепа на двете балкански държави. Главен докладчик по него беше лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. На дебата не присъстваха представители на Европейския съвет, който трябва да вземат окончателното решение.

Противници на София и Букурещ са Холандия и Германия. Резолюцията е юридически незадължителна и призовава Съветът на ЕС да вземе бързо и положително решение за присъединяването на България и Румъния в Шенген.

Не за пръв път Европейският парламент приема резолюция в тази посока. През юни 2011 г. той подкрепи присъединяването на България и Румъния към Шенген, като след това на няколко пъти препотвърди това свое решение. Двете балкански страни частично прилагат правилата от Шенген, посочват от ЕП. Окончателното решение те да станат част от пространството без проверки трябва да бъде взето с единодушие в Съвета на ЕС.

В случая се действа на принципа на моркова и тоягата. От време на време, за да не се почувстваме забравени се гласува по някоя резолюция и всички разтварят широко обятия да ни приемат в голямото европейско семейство. След това се размахват критериите, които не сме покрили и пак ни натикват на мястото ни в ъгъла. А Германия и Холандия, въпреки прегръдките с Борисов, са твърдо против.

Сега отново някак предколедно решават пак да ни поздравят с една резолюция.

И то по инициатива на председателя на ПЕС – Сергей Станишев.

Станишев отдавна не живее в България, не е ясно вясвал ли се е насам, виждал ли е как живее народът, срещал ли е просяците по улиците и хилядите хора с празни очи, запътили се като роботи към робовладелците си, за да припечелят някой лев, за да си купят хляб.

Социалистическата идея предполага известно равенство, толеранс към бедните и борба за правата им. Хората трябва да живеят добре.

Има ли идея Станишев и изобщо интересува ли се какво ще се случи, когато /не дай, Боже/ ни приемат в Шенген и ни наложат еврото като валута?

Ще обеднеем двойно и ще се заковем на последно място в ЕС по всички показатели. Не, че сега не сме. Но обедняването ще бъде драстично!

Но какво му пука на него с ПЕСовската му заплата?

Важното е да развива дейност.

За нас обаче е важно нещо друго.

Поне веднъж да ни попитат искаме ли Шенген и евро или не.

И то с референдум.

Останалото е пълно политическо лицемерие!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие.

Tagged

2 thoughts on “Станишев предаде България! Вижте какво направи отново!

  1. Той не оправдава очакванията на социалистите в България за защита нашите интереси ! Признавам си че, бях заблудена в неговата праволинейност и искреност. Не ни трябва ни шенгенът му, нито еврото! Той не заслужава да ни представлява където и да било и аз се отказвам от неговата защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *