Строителни босове СКОЧИХА и на Елена Йончева! Организират улични ПРОТЕСТИ срещу нея!

България отблизо

Незабавни оставки на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски иска Камарата на строителите, предава „Дарик“, цитирано от blitz.bg .

Поводът е искането на социалистите за независима техническа експертиза на магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица“, като и пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София.

В становище на браншовата организация се посочва, че това е поредната доза политическо говорене, което има за цел да извлече дивиденти за сметка на авторитета на българските строители.

От Камарата питат Елена Йончева, дали в качеството й на журналист е провеждала журналистически разследвания за изпълнението на магистрали и пътища по времето на правителството с премиер Сергей Станишев

Ако не бъдат взети мерки до 18 ноември, относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, камарата и нейните фирми-членове, ще предприемат стъпки към граждански протести, се посочва още в обръщението.

Явно е, че в милата ни родина нищо не е, както трябва.

Тъй наречените „работодатели“ в България тотално иззеха правомощията на работниците. Сдружението „Българска ракия“ искаше да протестира срещу майките на деца с увреждания, мълчаливо подкрепяна от другите „работодателски“ организации.

А Камарата на строителите скочи на Елена Йончева. Защото ги била обидила. И не за друго, а защото Корнелия Нинова обяви, че Елена Йончева има документи за мащабна корупционна схема в строителния бранш.

Изглежда някои в строителната камара доста са се уплашили. Защото вместо да помогнат на разследващите журналисти като Елена Йончева, те директно я заплашват с…“граждански“ протести. Срещу нея. Все едно тя им е измислила корупционните схеми.

Много по-адекватно действие щеше да бъде, ако в строителната камарила, а и в другите „работодателски кланове“, си бяха замълчали. И бяха обявили, че ще помогнат на разследването. Или поне няма да му пречат.

Но – не! Те заплашват майките на деца с увреждания, заплашват журналисти, още малко ще заплашат и Корнелия Нинова, и президента. Ако не са го направили вече.

А това е най-ясният индикатор, че в работодателските организации, и не само там, се вършат някакви тъмни корупционни сделки. Не случайно асфалтът по магистралите, само месеци след като го положат, вече се нуждае от ремонти.

Но както винаги става, уплашеният крадец вика най-гръмогласно, дръжте крадеца.

Така че, дръжте се честни българи. Който се обади, босовете ще му спретнат протести. А не е изключено и да му пратят някакви бабаити. За превъзпитание.

И така ще бъде, докато не ги изгоним всички. Цялото змийско гнездо. Както сполучливо го нарече Гео Милев.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

5 thoughts on “Строителни босове СКОЧИХА и на Елена Йончева! Организират улични ПРОТЕСТИ срещу нея!

  1. Как няма да искат?По време на така нареченото саниране,се получи една велика проста сметка-Бай Тошо построил блока за едни пари,а „славните “ строители,естествено избрани,го „обличат “ със стириопор за четири пъти повече пари.Егати далавератга,да не говорим за магистрали и пътища,които след три-четири години са готови за основен ремонт.

  2. “ Златните ръце на българския строител“ – ама преди 1989.

  3. Гузен негонен бяга или най-добрата защита е нападението,само че са объркали обекта…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *