Съдят Лиляна Павлова в Брюксел! Направи нещо непростимо!

Скандали

Живеещият  в Белгия български журналист Георги Готев ядосано се закани да съди Лиляна Павлова за грозна клевета.

Лично той обяви, че смята да подаде жалба срещу министърката  пред белгийския съд защото вчера  пред чуждестранни журналисти я обвинила неговия новинарски сайт BulgarianPresidency.eu  , че разпространява  фалшиви новини и си служи с езика на омразата.

Ще направя  консултация с юристи и ще изправя Павлова пред белгийски съд (не пред български, защото всички знаем какъв е българският) за клевета. Аз съм  белгийски гражданин, работя  от Белгия и категорично смятам, че нейните твърдения клеветят мен и моята работа и оронват престижа ми и този на изданието“, каза журналистът. Готев от години пише и за популярния сайт с горещи новини от Брюксел Euractiv.

При срещата си вчера с чуждестранни репортери  министърът по европредседателството  Павлова  бе запитана за сайта на  Готев. С типичния си рязък и герберски стил, тя заявила, че не й се говори на тази тема, понеже  медията разпространява фейк  новини и непрекъснато  използвала езика на омразата, настройвала обществото с неверни факти. За Готев пък заявила,  че „работи срещу страната си“.

Причина за резките й думи бил въпрос на финландски репортер за факта, че  България е на доста лошо място в международните класации за свободата на словото и каква е причината за това. Има ли свобода на словото у нас, или преобладава цензурата. Репортерът цитирал и статия на Готев, в която той анализира срамната класация и посочва причините за нея.

Не ми се говори за този човек! Новините му са фалшиви, тросна се Павлова.

Точно затова създадох сайта си, каза българският журналист. Основният ми мотив да го направя беше липсата на свобода на словото у нас, затова го позиционирах в Белгия, пише в  свое писмо до медиите Георги Готев. Той е категоричен, че не работи срещу държавата си, а работи в интерес на България и българските граждани, като пише без цензура, свободно и независимо по темата за председателството. „Считам, че да кажа истината е мой дълг като журналист и гражданин“, твърди Готев.

 

Цялата истина не е само на официалния сайт на правителството. Много неща се крият или се изопачават и не се тълкуват докрай.

Затова и търся начин да осъдя Лиляна Павлова за клевета, категоричен е журналистът.

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

 

Tagged

3 thoughts on “Съдят Лиляна Павлова в Брюксел! Направи нещо непростимо!

  1. БРАВО,СЪДИ Я ТАЗИ МРЪСНИЦА-СЪДА В БЪЛГАРИЯ ПРИЗНА ЧЕ ВИНЕТКИТЕ СА НЕЗАКОННИ НО…МАФИЯТА ГРОБ НЕ ПРИЗНАВАТ СЪДИЙСКИТЕ РЕШЕНИЯ.

  2. Пиги прасето си е доста нагла герберска гадна и мазна свиня!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *