„Сън“: Британските туристи идват през юли в „Слънчев бряг“. Хиляди се канят да атакуват баровете!

България отблизо

Британските туристи могат да се завърнат в българския курорт „Слънчев бряг“ още през юли, след като страната облекчи мерките в наложената карантина, пише таблоидът „Сън“, цитиран от БНР.

Британското издание информира читателите си, че за да насърчи туристите, курортът ще предлага по плажовете безплатни шезлонги, чадъри и маси, когато отново отвори за посетители.

„Сън“ пише, че България успява да поддържа сравнително нисък броя на случаите на заразяване с коронавирус, като е въвела карантина на 13 март, включваща забрана за пътуване, затваряне на училищата и много бизнеси, както и даване на правомощия на полицията да прилага мерките.

Очаква се карантината да бъде вдигната на 13 май и плановете включват отваряне на курортите през следващите няколко месеца, допълва таблоидът.

Цитиран е лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов, че дори и при най-лошия сценарий туристите ще се завърнат отново през август. А също и министърът на туризма Николина Ангелкова, че българските власти са в постоянен контакт с големите туроператори, с които работят.

Вероятно това е много радостна новина за родния бизнес. Хотелите ще се напълнят, баровете също.

Приказките, че ще разчитаме на родни летовници се изпариха.

Сега сме зинали да лапнем всеки мераклия да дойде да харчи пари тук. Нищо, че Англия е най-засегната в момента от коронавируса. Нищо, че там умират по 2000 души на ден.

Важното е да се спаси сезонът.

А от септември, та чак до другото лято, можем да излезем пак в карантина!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *