С ГРЪМ и ТРЯСЪК: Борисов пак се ПРОВАЛИ международно! Ето какво НАПРАВИ Вождът на ГЕРБ!

България отблизо

Докато съседно Скопие се тресе от народни протести срещу набързо скалъпеното споразумение за името на страната между премиера Зоран Заев и гръцкия му колега Алексис Ципрас…

Докато основната опозиционна гръцка партия „Нова Демокрация“, внася вот на недоверие срещу правителството на Ципрас, заради несъгласие със споразумението за името „Република Северна Македония“…

Докато македонският президент Георге Иванов, стана изразител на народните интереси, като отказа да подпише споразумението за новото име на страната му…

В този сюблимен за нашите български братя от Македония момент, премиерът Борисов не само отказа да се срещне с президента Георге Иванов, но и направи нещо много по-показателно за герберската си „политическа дейност“.

Щеше да е предателство, заяви Борисов, цитиран от news.bg, ако днес в София бях посрещнал македонския президент с фанфари. Заев и Ципрас са изключително храбри държавници и с днешната си постъпка исках да покажа отношение към тях.

Единственото, което искаме за Македония е влизане в ЕС и НАТО и свързаност между държавите ни, коментира в своя Фейсбук профил Борисов.

На фона на усилията, които всички европейски лидери положиха месеци наред и събитията от вчера, прецених, че днес не е моментът да посрещам тържествено македонския президент.

С тези думи Борисов искаше да оправдае недопустимата си постъпка, която предизвика огромен дипломатически скандал. Само че, оправдавайки се, той без да иска издаде на чии интереси служи.

Бихме искали да го попитаме защо заема страна в един спор, за който самият той признава, че не е наш? Какви са задкулисните причини, поради които Вождът на ГЕРБ отказа да приеме македонския президент, само защото той бил изразил несъгласие с постигнатото споразумение за името на Македония? Ами това си е чисто вътрешна, македонска работа. Борисов ли ще казва на македонците какво име да изберат за държавата си? Той ли ще им казва дали да влязат в ЕС и НАТО?

Както каза президентът Радев, дипломатическият и човешки етикет изискват, след като си поканил един държавник, да го приемеш и да разговаряш с него. А не да се опитваш да натрапваш на него и на народа, който той представлява, своите възгледи. И то особено на фона на заявленията, че той, Борисов, изпитвал огромно уважение към Георге Иванов.

Проява на уважение ли е да поканиш някого на гости, а като дойде, да го изгониш? Това Борисов би следвало да знае и без да е премиер.

Но явно действията му са продиктувани от някаква друга, външна и чужда за нас сила. Това се разкрива от следващите думи на Борисов, че европейските лидери били положили много усилия да се промени името на Македония.

Ето значи каква е била мотивацията на герберския шеф. Да се грижи само и единствено за интересите на ЕС и НАТО. Него явно не го интересува нито Македония, нито България. Само Брюксел и Вашингтон да го погалят по главата.

Затова босът на ГЕРБ, къде направо, къде по-завоалирано, заяви, че той нямало да извърши предателство спрямо евроатлантическите интереси. Ето значи на кого Борисов служи наистина! На нашите нови поробители от Запада.

Затова тях, той не можел да предаде. А интересите на България може да се загърбват и да се предават. Без никакво замисляне. Казваме това, защото действията на герберския шеф разрушават всичко постигнато досега в българо-македонските взаимоотношения. И настройват обикновените македонци, по-голямата част от които са наши братя българи, срещу България.

Както сме казвали много пъти и ние, и президентът Радев, Борисов има много господари извън страната. И той служи само на тях. Не на България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “С ГРЪМ и ТРЯСЪК: Борисов пак се ПРОВАЛИ международно! Ето какво НАПРАВИ Вождът на ГЕРБ!

  1. Защо не го похвалиhте за „скромността“ му? Думите му:
    „Ако не бях толкова скромен, щях да кажа, че никой да сега не е правил толкова много за подобряване на българо-македонските отношения.“
    Е, да, ама той е скромен и никога няма да каже това, което всъщност КАЗА – показвайки колко е много успял…
    Ама си остава скромен и не го казва.
    А бе, словесен бисер си е!!! И – скромността му е още по-голям бисер!!! 😀 😀 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *