Тази година ще ни управлява нова коалиция. Ето какво ни готвят „отгоре“

България отблизо

Очаква се нова коалиционна формула тази година, ако правителството се стабилизира.

Това каза политологът доц. Румяна Коларова, предава „Фокус“. „Не мисля, че става въпрос за нов партньор. Първоначално възприетата формула всяка от трите малки формации автоматично да е началник в някоя сфера меко казано се е разчупила. В изпълнителната власт присъствието на националистическите формати ще бъде ограничено“, каза тя.

Преведено на прост език, това означава, че или на ВМРО, или на НФСБ ще им бъде теглена балтията.

Възможно е да изхвърчи партията на Каракачанов заради паспортната далавера, или на Валери Симеонов, който продължава да дразни народа с нелепи изказвания.

Най-вероятно бившата съветничка на експрезидента Плевнелиев е запозната с намеренията на Борисов да закърпи кабинета и да го представи като чисто нов. Според доц. Румяна Коларова управляващите ще трябва да се справят с редица проблеми в предстоящата година. Повишаването на доходите е ангажимент, който са те са поели и няма как да не го следват. Ще бъде важно до каква степен кабинета ще може да овладее инциденти, които могат да ерозират стабилността му. Според нея сме свидетели на триъгълник, в ъглите на който стоят управляващи, президент и БСП, и хората с техните искания. Трябва обаче да се прави разлика между президента и БСП, обясни тя. Като не уточни каква е точно разликата и защо поставя президента на един от острите ъгли.

Политолози отчитат и внезапната активност на Веселин Марешки по телевизията и в пленарната зала.

Той се държи като един от управляващите, казаха те.

А може би и ще бъде.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *