Така се прави: Заради епидемията Владимир Путин налага драстични данъци на богатите, защитава обикновените хора!

Свят

Следващата седмица в Русия ще е неработна, като това няма да се отрази на заплатите на служителите, обяви днес, в обръщение към нацията, руският президент Владимир Путин.

Болниците, аптеките, банковите институции, транспортът и правителството на всички нива ще продължат да работят.

„Нека не разчитаме на нашия руски късмет. Това важи за всички. Трябва да защитим себе си и близките си… И най-важното нещо сега е да останем у дома”, добави Владимир Путин.

Русия ще започне да облага с данък от 15% доходите от офшорни зони. Също така ще бъде наложен данък от 13% върху приходите от лихви и дивиденти на руските граждани, чиито депозити и инвестиции надхвърлят сумата от 1 милион рубли.

Освен това той посочи, че планираният за 22 април референдум за промените в конституцията на Русия се отлага.

„Знаете колко сериозно говоря за гласуването на измененията в Конституцията, но приоритетът е здравето на гражданите”, посочи руският президент.

Путин обяви и редица други извънредни мерки, насочени в подкрепа на хората и бизнеса заради глобалната криза с пандемията от новия коронавирус Ковид-19.

Руският президент посочи, че семействата с деца до тригодишна възраст ще получават финансова помощ от 5000 рубли през следващите три месеца.

Освен това ще бъде въведена единна ставка за всички болнични в размер от минимум една минимална заплата.

„Икономиката на Русия изпитва силни негативни явления, както и икономиките на други държави”, посочи Путин.

Мерките също така предвиждат шестмесечен мораториум върху наказателните лихви при просрочване на кредити. Улесняване на процедурите по фалит. Подпомагане на изпитващите затруднения компании.

В случай на спад на месечния доход с повече от 30%, домакинството ще има право да преустанови временно плащанията по потребителски и ипотечни кредити.

Обезщетенията за безработица трябва да бъдат увеличени от 8 на 12 хиляди рубли.

Освен това Русия ще започне да облага с данък от 15% доходите от офшорни зони. Също така ще бъде наложена ставка от 13% върху приходите от лихви и дивиденти на руските граждани, чиито депозити и инвестиции надхвърлят сумата от 1 милион рубли, пише в свой материал информационния портал vesti.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *