Таско Ерменков: Плащаме за джамии в името на националната сигурност? Това е е*ати лицемерието!

България отблизо
В това Народно събрание всеки ден има сделки и задкулисие, ег*ти националната сигурност. В случая за предстоящата сделка между ГЕРБ и ДПС, за Главното мюфтийство, не говорим за финансиране, а за опрощаване на дълговете на мюфтийството. От мюфтийството обясняват, че като им се опростят тези 12 млн. лева няма да се радикализират. Това нормално ли е?

Това заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП Таско Ерменков. Нормално ли е да хвърлиш едни 12 милиона заради обещание, че ще се пази нещо, което е работа на съвсем други служби?

Според Ерменков парламентът се е изчерпал и агонизира.

 

„Нашето политическо решение е ясно и категорично – ние не участваме и не легитираме този парламент. Всеки един ден от работата на този парламент доказва правотата на нашето решение – всеки ден скандали, задкулисие, договорки, сделки. В случая за предстоящата сделка между ГЕРБ и ДПС, за Главното мюфтийство, не говорим за финансиране, а за опрощаване на дълговете на мюфтийството. От БСП сме категорични, че вероизповеденията и партиите трябва да се финансират от държавата, но тук не говорим за финансиране. От ГЕРБ нямат право да говорят за националната сигурност. От мюфтийството обясняват, че като им се опростят тези 12 млн. лева, а не 8, както каза Цветанов,  няма да се радикализират.

Това нормално ли е? Значи всички могат да си плащат данъците, а някои няма да си ги платят, за да не се радикализират. Ег*ти националаната сигурност“, избухна Ерменков.

 

„В случая не става въпрос за финансирането на вероизповеданията, което ние подкрепяме, а става въпрос за опрощаване на дългове и не на 8 милиона, както каза в свое изказване Цветан Цветанов, а става въпрос за 12 милиона“, коментира Ерменков.

 

„Когато става въпрос за националната сигурност и има изказвания, че ние сме се заиграли с нея – задаван ли е въпросът с тези опростени милиони не е ли плащана защитата на радикалните ислямисти в Пазарджик, дали с тях не бяха заведени 52 иска и 83 имуществени дела и таксите, платени за възстановяване на имотите на вакъвството?  И дали тези пари нямат връзка с „безкористните” граждани, които протестираха в града на бащата на Ботев, Левски и Евлоги Георгиев (Карлово) с викове „Аллах Акбар”. Това е заиграване с национална сигурност. Опасно заиграване!”, добави депутатът от БСП.

 

„Вчера се видя поредната сделка между ГЕРБ и ДПС – отхвърлиха ветото на президента. Сега ни чака поредния цирк, когато бъдат внесени новите предложения за изменения в Изборния кодекс. Тогава пак ще има 16-часови дебати и това единодушие, което видяхме вчера, ще се разпадне. Това само показва, че този парламент се е изчерпал.

А националната сигурност?

И нея я превърнаха в сделка!

В циркове повече няма да участваме, категорично заяви Ерменков.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *