Таско Ерменков разкри далаверата с италианския боклук в България! Вижте как фирми печелят, докато ни тровят, а еколозите си затварят очите!

България отблизо
Схемата, която съществува, разбира се, това е въпрос, който съответните органи трябва да разнищят, е следната: италианската държава плаща 200 евро на тон на онези италианци, които събират боклуците там.
Те от своя страна плащат 47 евро на тон за това този боклук да бъде докаран до България и плащат 53 евро на съответните фирми в България, които приемат този боклук.

Това заяви пред бТВ депутатът Таско Ерменков и добави, че няма точните данни какви са количествата, които идват, но страната ни е залята с италиански боклуци, а определени фирми печелят, без да им пука, че тровят хората.

 

БСП внесе в прокуратурата сигнал за монопол на електроенергийния пазар на дружества, свързани с Христо Ковачки. За юни, юли и август българското производство плащаше най-висока цена на електрическа енергия в цяла Европа. Освен това, според социалистите, има и друг още по-голям проблем и той е екологичен.

 

Той заяви, че в качеството му на заместник-председател на комисията по енергетика в НС, вече е бил сезиран няколко пъти от граждани от Сливен и Перник, които живеят в близост до топлофикациите, че е започнало изгарянето на боклуци, които водят до много силни и неприятни миризми.

 

„Да, наистина един от начините за утилизиране на битовите отпадъци, това е тяхното изгаряне. Но то не може да бъде универсално. Има отпадъци, които трябва да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите заводи. Ако такива отпадъци се горят в топлофикационните централи, емисиите, които се получават, са изключително вредни”, заяви Ерменков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *