Титанична битка! Президентът Радев скочи срещу най-охранявания човек в държавата. Вижте какво направи!

България отблизо
Президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност, който беше изненадващо предложен от Делян Пеевски. 

Решението беше аргументирано с това, че президентът подкрепя усилията на Народното събрание за по-голяма ефективност да се защити публичния интерес, когато има заведено  производството по банкова несъстоятелност, обаче това стане с конституционносъобразни средства.

 

В случая  държавният глава има възражения по част  от Преходните и заключителните разпоредби на новоприетия закон. Те дават възможност за предуреждане на сделки с обратно действие, което е  в нарушение на законите, които функционираха досега, се казва в писмо от пресцентъра на президентството.

 

Новият закон орязва защитата на вложителите и кредитополучателите и им отнема всякаква възможност да обжалват мерките, взети срещу тях. Тоест ако са били жертва или ще станат жертва на своеволията  на квестори и синдици, те нямат право да се оплачат, или да осъдят действията им, като неправомерни.

В изявлението се посочва още, че от серията  отчуждителни сделки, извършени досега, активите отиваха към фирми,  свързани с Пеевски и фирми свързани с различни партньори на карти и футбол на самия премиер Бойко Борисов.

 

До този момент нито един вложител, който е изгубил парите си от фалита на КТБ не е получил обратно и една  една стотинка от продажбата на активите на банката и така наречената маса на несъстоятелността. И ако досега тези въртележки и нагло ограбване на хората ставаха със заобикаляне на разпоредбите, в момента нечестните сделки се облякоха в закон.

Има ли война на институциите? Досега от ГЕРБ твърдяха, че имало само някакви „закачки“ между администрацията на президента и ГЕРБ.

Новото вето обаче не може да бъде наречено закачка. С него президентът рязко настъпа интересите на най-охраняваните и най-силните мъже в държавата. Мъже, които в чуждата преса отдавна се наричат мафиоти, а нашата – тя просто им принадлежи.

Не можем да отречем на Радев смелостта, с която скочи право в гнездото на осите.

Първо попари мераците на големите търговски мафиоти да подпишем СЕТА, договор, който ни обвързва да ядем ГМО-боклуци.

След това застана твърдо против ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Сега буквално скочи на Борисов и Пеевски, които искаха да заметат окончателно фалита на КТБ, да ощетят вложителите и да напълнят гушите си.

Очаква се нов вой по върховете и нов ответен удар. Какъв ще е той, не знаем, но войната вече избухна.

Мафията беше ударена през крадливите ръце.

Следва вендета.

Кой ще победи?

Народът се надява, че правдата.

Дано! Най-после!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

7 thoughts on “Титанична битка! Президентът Радев скочи срещу най-охранявания човек в държавата. Вижте какво направи!

  1. Радев трябва да се аргументира с европейски закони,касаещи материята и да иска подкрепа от Брюксел.Не ги ли стреснат от САЩ и Брюксел-ще им държи от ден до пладне .

  2. Смело!!! Обаче се питам, дали ще има и други знаещи и разбиращи СМЕЛЧАЦИ да го подкрепят.
    Президентът се нуждае не от анализи и констатации, а от солидна подкрепа от РАЗБИРАЩИТЕ.

  3. А БЕ НЯМА ЛИ КРАЙ ТОЗИ ТЕАТЪР !ДО КОГА ТОЗИ ЦИРК !?ПОНЕ КАЖЕТЕ ИЗШЪРШИТЕЛЯ НЕИЗШЕСТЕН ! И ДА СЕ УСПОКОИМ !

  4. САЩ и Брюксел са с тях. Те подкрепят такива на власт във всяка държава, те други не им трябват. Послушковци. Което прави действията на президента много трудни.

  5. ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯТА И ЧЕ НА НАРОДА МУ Е ПИСНАЛО ОТ КРАЖБИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ Й !НО МАФИЯТА СЕ Е ОКОПАЛА КАТО ОКТОПОД И ТРУДНО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕЯ !

  6. Народът, ако само се надява на президента и не се вдигнем до един със него, ще се самоунищожение. Защото който търпи мерзавци и не предприема никакви действия е еднакво виновен с тях. Бог да пази президента ни Румен Радев!

  7. ДАНО ТОВА ДА Е НАЧАЛОТО, КОЕТО Е ПРЕДРЕКЛА БАБА ВАНГА!: „БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я БЪДЕ!“ БОЖЕ ПОМОГНИ НА БЪЛГАРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *