Това ли е краят?! ЕС и Еврозоната загубиха още една страна!

Свят
ЕС и Еврозоната загубиха доверието на 40% от италианците. Това показва социологическо проучване на „Термометро политико“, според което огромен процент от населението е готово да напусне Общността заради безразличието му към борбата на страната с COVID-19.

Проучването идва на фона на епидемията от COVID-19, която завладя Европа. Италия е най-засегнатата държава на стария континент.

Страната отчете 482 нови смъртни случаи от новия коронавирус, като общият брой на официалните жертви е увеличен до 23 227, което е най-големият брой смъртни случаи в Европа.

Италия наближава края на шестата си седмица от карантина в цялата страна, като хората са допускани извън домовете си само за работа или закупуване на храна и за грижи за членове на семейството.

Като цяло в Италия има близо 176 000 потвърдени случая.

ЕС, с много късна дата, осъзна грешката си и липсата на адекватна реакция. Миналата седмица председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен се извини на Италия от името на ЕС. Но…това едва ли е направило някакво впечатление на италианците. Защото, както казва народната поговорка, приятел в нужда се познава. Когато всичко е наред, може много да се говори за ценности, солидарност, подкрепа и т.н. Но това си остава само прост набор от думи, ако в критични моменти, тези заявления не се превърнат в реални действия.

Така че от извинения никой няма нужда. Хората имаха нужда от помощ.

След като не получи никаква помощ от ЕС и Брюксел, Италия се обърна към Русия. И получи незабавна и огромна помощ от Кремъл. Кремъл изпрати със самолети защитни материали и лекари, а Западът определи действията на Путин като хитър политически ход, с който цели да заздрави отношенията си с Италия.

Но, всеки може да говори каквото си иска. Западът с късна дата се опитва да прехвърли вината от болната глава на здравата. Но нищо няма да се получи. Защото всички в Европа видяха истината. И разбраха, че ценностите, с които ЕС толкова се кичеше, са просто думи, лишени от всякакъв смисъл.

Ще припомним само, че Италия е една от най-богатите държави в Общността. Напускането й ще е огромно сътресение за ЕС, което ще дойде непосредствено след като Великобритания избяга от Европейския съюз.

И което може с голяма доза вероятност да срути картонената кула на егоистичните брюкселски елити.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *