Тома Биков гневно: Цветанов е рядък кадър, трябват ни такива СЪТРУДНИЦИ!

България отблизо

Аз не виждам противоречия в изказването на Бойко Борисов и Даниела Дариткова, която сега е председател на парламентарната група на ГЕРБ, вместо Цветанов.

Сътрудник означава човек, който има пропуск за парламента. Такава е отдавнашната стандартна практика в партиите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков, цитиран от blitz.bg,  по повод пропуска на Цветан Цветанов за Народното събрание.

Той даде за пример заместник-председателите на БСП Кирил Добрев и Деница Златева, които също имат такива пропуски, за да могат да работят с партията си.   „В същото време премиерът е прав, тъй като едно такова техническо действие предизвиква коментари и реакции“, посочи Биков.   Той обясни, че Борисов е настоял за прекратяване на допуска на Цветанов, за да бъдат спрени в зародиш всякакви спекулации – „Че цялата работа с наказанието (на Цветанов) е „пунта мара“, посочи водещият Виктор Николаев. „Което то не е“, уточни Биков.

Депутатът няма впечатление Цветанов да е обиден. „Той обикаля страната, среща се постоянно с хората, прави кампанията на ГЕРБ. Моето впечатление е, че е в една доста добра форма“.

ГЕРБ са показали, че нямат проблем със ситуацията с апартаментите и имотите, смята Биков. Според него от целия скандал станало ясно, че ГЕРБ няма хора, които да бъдат поставени над останали и да се ползват по-особени привилегии.   По повод имота на председателя на КПКОНПИ, който в момента е в отпуск, Биков коментира, че това няма да попречи на работата на органа: „Освен председател, има и членове на тази комисия и администрация, която работи“.

А не е ли редно Биков да посочи защо Цветанов остана зам. председател на ГЕРБ при положение, че е уличен в корупция и търговия с влияние? И не е ли наглост при такова положение да го правят „сътрудник“ на неговата заместничка Даниела Дариткова в парламентарната група на ГЕРБ?

Нали уж ГЕРБ имали високи стандарти и се чистели от корумпираните?! Това обаче не става, понеже корумпираните и без това се връщат по един или друг начин отново във властта. Като „сътрудници“ и други тям подобни. Да не говорим, че всички, които бяха уличени в търговия с влияние и корупция трябва автоматически да станат клиенти на прокуратурата, а не сътрудници на действащите политици.

Но кой от ГЕРБ гледа такива подробности? Явно техният „висок морален стандарт“ не стига чак дотам. И точно това е грешката на Борисов и ГЕРБ. Защото, когато си казал „а“, трябва да кажеш и „б“. Тоест, Цветанов трябва да бъде отстранен от партията и най-вече от подготовката на евроизборите, защото съмненията за нови манипулации на вота ще се мултиплицират в невероятна степен.

Което означава, че откъдето и да го погледнеш, Цветанов вече само вреди на управлението, и на България. Друг е въпросът, че и други трябва да го последват. Включително до най-високата позиция в правителството.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Тома Биков гневно: Цветанов е рядък кадър, трябват ни такива СЪТРУДНИЦИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *