Тома Биков изплака: Президентът иска да вземе властта, без да спечели избори!

България отблизо

„Г-н Румен Радев си е задал някаква негова си цел, да се превърне в център на власт, без да спечели избори и да го направи по служебен път, защото не може да го направи по легитимен начин.“

Това коментира пред БЛИЦ народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Той предвиди и евентуална коалиция: „Президентът си конструира някакви тактики да събере БСП и Демократична България, да бъде съставено общо правителство и той да бъде кръстникът на тази коалиция.

Бих нарекъл тази коалиция Отечествен фронт, чиято единствена цел е ГЕРБ да не бъде във властта, но едва ли би могла и да се нарече стабилна.  В крайна сметка който и да организира изборите, ГЕРБ ще бъде сериозен фактор в следващия парламент.“

Тома Биков разкри и най-мрачната си прогноза за бъдещото управление на България: „Ако продължи това насъскване, може да се стигне до там да не се състави ново правителство, ще функционираме в едно управление на служебен кабинет на президента, в който той ще управлява еднолично.“

Тома Биков коментира и обвиненията, че в момента от ГЕРБ са се вкопчили във властта и искат да управляват на всяка цена:

„Ние сме подавали оставка, включително без да има нито един протест срещу нас, това беше второто правителство на Борисов, защото премиерът беше поел ангажимент при загуба на изборите, да подаде оставка.  Не можем да бъдем обвинени в това, че сме се вкопчили във властта и не сме давали нито един повод.

След това спечелихме избори, организирани от правителството на г-н Радев. Тогава дори негов министър беше министър на вътрешните работи.“

Според народния представител от ГЕРБ в момента има няколко фактора, които биха усложнили ситуацията в страната:

„Първо има здравна криза, която още не можем да предвидим какви мащаби ще е през зимата, а също и доколко няма да се стигне и до икономическа, социална криза.  На трето място има теми, които не се обсъждат, но те са с международен порядък и са тлеещи, такава е темата с мигрантите.

И трите не могат да бъдат решавани от служебно правителство.“

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Tagged

3 thoughts on “Тома Биков изплака: Президентът иска да вземе властта, без да спечели избори!

  1. Всички знаете за битието и изменчивата идеология на на Биков. Едва ли е тайна поне за хората които следят изявите му, че по-голям ренегат от него няма. В този смисъл Президента е свръх последователен, а относно изборите той е спечелил мажоритарно много повече от него. Не виждам тук никаква дилема!

  2. Полага му се по Конктитуция, след всяко продажно и некадърно управление, за да възстанови държавността и върховенството на закона, потъпкани без остатък от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *