Тома Биков изхленчи: Защо Йончева не си даде сигнала в прокуратурата, ами ще ни резили пред българските граждани?

България отблизо

Елена Йончева да подаде сигнал до прокуратурата, ако има нарушения. 

Това каза в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Очаква се Елена Йончева да изнесе разследване за корупция по най-високите етажи на властта.

„Чувам, че прави някакви разследвания, това е работа на принципа на сайтовете за фалшиви новини. Това не е журналистическо разследване. Журналистическо разследване означава в крайна сметка да отидеш в прокуратурата и да подадеш сигнал. Какви са разкритията за българските пътища, част от някаква престъпна схема без срещу това да са представени нито едно доказателство“, каза Биков в предаването „Неделя 150“ на „Хоризонт“.

Георги Свиленски от БСП го репликира, като каза, че след подаването на сигнала, прокуратурата трябва да си свърши работата.„Другите партии казват, като имате нещо, подавайте сигнал в прокуратурата, но колко сигнала бяха подадени в прокуратурата и те останаха скрити от общественото мнение“, запита реторично той. И добави:

„Затова и сигналът, който Елена ще представи следващата седмица, е именно българските граждани да видят… Извикваме на висок глас – да се спре атаката срещу хора, които искат да показват корупционните практики и злоупотребите в държавата и никой не може да забрани, на която и да е политическа сила да го прави“, каза Свиленски в „Неделя 150“.

Тома Биков коментира още и какво ще се случи, ако резултатите от евроизборите се разминат с предвижданите 6 евродепутата за ГЕРБ и повече за БСП. И дали, ако ГЕРБ получат по-малко гласове на евроизборите от тези на БСП, това може да бъде основание за предсрочни избори, както отново твърди г-н Сидеров.

По първия казус, той най-нахално заяви, че това нищо няма да промени, защото евроизборите не били много показателни. А по въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, Биков убедено заяви, че ГЕРБ ще изкарат пълния мандат, понеже сега нямало кой друг да ги замени.

Но нека му зададем и ние един риторичен въпрос:

Защо Елена не си даде сигнала в прокуратурата?

Много просто, Биков.

Защото прокуратурата е ваша и сигналът ще потъне сред хилядите други сигнали. Както е ставало винаги досега.

Но на теб това ти е ясно.

Tagged

2 thoughts on “Тома Биков изхленчи: Защо Йончева не си даде сигнала в прокуратурата, ами ще ни резили пред българските граждани?

  1. Защо Елена Йончева не сезира прокуратурата, а прави пресконференции? Въпросът на Тома Биков е глупав, а когато един умен човек задава нарочно глупави въпроси обяснението може да бъде само едно – той има користни интереси, които надделяват над достойнството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *