Тома Биков предвеща гръмка победа на ГЕРБ! Вярвате ли в мантрата, която повтаря като зомбиран?

България отблизо

Ще върнем преференциите и ще спечелим изборите не заради правилата на играта, а защото имаме повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по президентското вето върху Изборния кодекс, предаде агенция „Фокус“.

„Днес разглеждаме едно вето в една зала, чиято половина е празна. Като политически жест и може би част от предизборната кампания на основната опозиционна сила. Ние разбираме, че за пръв път в новата история вето на президента ще бъде отхвърлено с нула гласа „за“. Нито един депутат в този парламент няма да подкрепи това вето. Това е така, защото опозицията не се вслуша дори в призива на президента Радев да присъства в залата поне за това обсъждане.

„Сега същата опозиция практически делегитимира президентската институция, като отказва да влезе в залата и отказва да подкрепи собствения си президент. Опозицията е влязла в една фаза на деструктивност, която се обръща вътре в самата нея. Тя вече е деструктивна по отношение на себе си. Това вече е проблем на цялата държава“, допълни Биков.

Според него днес президентът съжалява, че е наложил вето, тъй като то се е превърнало в политически инструмент срещу него. И самото вето не било на  висотата на промените, които са направени.

Той разкритикува и омбудсмана Мая Манолова за думите й, че преференцията е конституционно право. Биков подчерта, че управляващите ще върнат преференциите, за да предотвратят всякакви опити да се внуши, че искат служебна победа. „ГЕРБ ще спечели изборите не заради правилата на играта, а защото има повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП. Това е очевидно. БСП ще ги загуби, защото никой не иска да бъде управляван от хора, в чиито глави освен хаос, няма нищо друго“, допълни Биков.

Когато ГЕРБ поставят многоликия и многопартиен, но иначе послешен Биков на барикадата, значи има нещо гнило.

А гнилото са последните социологически проучвания, че ГЕРБ пада от БСП с 4 процента.

Още по-гнилото е, че партията на Борисов сама поиска ветото на президента. Щели да махнат спорните точки, но трябвало да стане по необходимия ред. Дори се засилиха да ги махат, но после решиха да се гаврят с Радев и направиха всеки ден Ден на палачинката.

Напълно е ясно защо в момента герберите са изнервени.

Само не знаем как така Биков знае как ще гласуват депутатите от „Воля“, „Атака“ и независимите. И е сигурен, че няма да има нито един глас ЗА.

Нима и те са купени?

Тогава язък, че си играем на демокрация!

Tagged

1 thought on “Тома Биков предвеща гръмка победа на ГЕРБ! Вярвате ли в мантрата, която повтаря като зомбиран?

  1. ТОЗИ ПРОМИТ ЦЪРВУЛСКИ МОЗЪК ЦИКА КАТО МИШОК,УСЕЩАЙКИ ЧЕ КОРАБА НА ГЕРБ ПОТЪВА УСТРЕМНО НА ДОЛУ КЪМ СМРАДЛИВАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ТИНЯ И СЪС СЕТНИ СИЛИ СЕ МЪЧЕ ДА УБЕДИ БЕДНИЯ „ЕКИПАЖ“ ЧЕ КОРАБА ОЩЕ Е ЦЯЛ И ЩЕ ПЛУВА ДЪЛГИ ГОДИНИ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *