Тома Биков: Ролята на президента е само да мълчи и да не ни пречи да управляваме!

България отблизо

Скандалите не са само заради следващите избори. В момента се полага граница между държавата и едрия бизнес. Идеята е  едрият бизнес да бъде поставен на една и съща плоскост с всички останали“. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Имате думата“ по Канал 3.

По отношение на президента Румен Радев той призна, че ГЕРБ носи част от своята вина за сблъсъка с президента, но в него е по-голямата вина, защото не е работа на президента да участва в сблъсъци. Президентът трябва да търси възможност за консенсусни позиции по дадени теми.

„Той винаги търси начин да е на различно мнение дори и по безспорни теми. Радев има влияние като институция да събере на една маса политическите сили и да потърси единомислие. Изпадането в детайли не е негова работа. Длъжността му не е оперативна. Функция на президентството е да вижда фактите. Очевиден е фактът, че има голямо напрежение между институциите“, каза още Биков.

Това не помага на обществото да върви напред. По време на най-сериозното изпитание на този президентски мандат, нямаше свикан консултативен съвет заради коронавируса. Вместо това чухме „Аз разбрах от медиите“. Президентът загуби възможността да участва в поемането на отговорност и така остана „в публиката“.

Спри се, Биков!

Изразът „Чух от медиите“ е на собствения ти началник. И ако трябва да бъдем точни – „Чух, ама нямах време да го прочета“.

Президентът не се информира от медии, освен за Онези снимки, тъй като дори слепите ги видяха там.

Как така да не е работа на президента да изпада в детайли?

Да стои над нещата и да кима умно като вашия бивш президент ли?

Няма да стане!

Насреща си имате достоен политик, а не кукла на конци. И това никак, ама никак не ви харесва.

Ролята на Радев е да ви спре да крадете, да лъжете и да мамите народа.

И той ви го казва в прав текст – спрете се.

Да спира лобистките ви закони, опитите изцяло да яхнете държавата и народа.

И с това ви пречи!

Няма как.

Свиквайте!

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *