Томислав Дончев: Гласувалите срещу ГЕРБ нямаха политическа хигиена

България отблизо

Който има подобни намерения, да се обърне към българския съд. Обичайно загубилият не е доволен от организацията на изборите. Който има подобни намерения, да се обърне към българския съд.

Това заяви в централата на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев. Коментарът му е по повод обвиненията за купен вот и искането от щаба на Мая Манолова за касиране на изборите  Ако трябваше да следваме същата логика, трябва да изразим недоволство от начина, по който са организирани изборите в Русе, в Пазарджик, в Разград. Да сте чули нещо подобно от наша страна, попита Дончев. Нинова обяви: ГЕРБ отстъпи крепости, промяната започна и е необратима „Купеният вот е тема. Има достатъчно сигнали до прокуратурата. Ако някой купува гласове, имаме две теми: откъде взима парите и как разчита да си ги върне. Надявам се всеки от адекватните сигнали да бъде разплатен докрай. Ще се радвам да видя повече конкретика”, заяви той. „Искам да успокоя всички. Изборите свършиха и няма нужда от повече агитация и пропаганда. Дойде време за работа. Сега е момента да се правят анализи.

Отрязаха мераците на Манолова за касиране на изборите! Удариха я с нейните закони  Първите данни показват, че въпреки всичко, съхраняваме подкрепата си. Което е постижение. Всички играха срещу нас. Единственото, което ги обединяваше, е, че бяха срещу нас. Никаква политическа хигиена. Враждуващи сили се обединиха, за да бъдат срещу нас. Тезата против не е теза, не е цел. Това е липса на теза. Затова и резултатите са такива”, заяви Дончев. „Където резултатите не са такива, каквито сме очаквали, ще бъдат взети мерки – и организационни, и персонални. При всички случаи мерки ще има!”, зарече се той.

От своя страна председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов съобщи, че на 7 ноември ГЕРБ ще проведат национална среща на партията. На нея ще присъства и председателят на ПП ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, членовете на изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и ще бъде направен отчет за политическата дейност на партията.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *