Томислав Дончев: Обединението срещу ГЕРБ беше фалшиво!

България отблизо

„Обединението срещу ГЕРБ на местните избори не почиваше на ценностно сходство. Това е като да направиш сглобка, чиито детайли не съвпадат“. 

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Офанзива“ на Канал 3.

А най-лошото, според него е, че това обединение е „против“ нещо, а не  „за“ нещо. В случая, обединението било против ГЕРБ, а това, според Дончев, е лошо. Лошо, защото не показвало наличието на кауза, а по-скоро липса на такава.

Томислав Дончев добави, че анализ след изборите тече. Имало отстъпление в няколко областни града, от друга страна пък имало спечелени други, където преди това ГЕРБ не е имал позиции.

Изводите, според него са следните: На определени места съответния ръководен екип е свършил по-малко, отколкото хората са очаквали. Но пък има и други случаи, при които свършеното е много, и е очевидно, инвестирано е много, променен е обликът на града.

Като пример той посочи Плевен, Банско, Благоевград, където управлението било направило добри неща, но въпреки това няма подкрепа. Това означавало или поведение, което е несъвместимо с очакванията на хората или тежки комуникационни и политически дефицити.

Политиката е особен занаят, там можеш да вършиш куп полезни и прагматични неща и въпреки всичко да не печелиш подкрепа“, дълбокомислено обобщи Томислав Дончев, цитиран от blitz.bg.

С такова изказване Томислав Дончев направо си проси отговора. Не си ли задава въпроса защо се обединиха толкова различни като профил партии? Или го е страх дори да си помисли, че хората в България вече се обединяват срещу ГЕРБ не на партиен, а на чисто човешки и граждански принцип?!

Не разбира ли вицепремиерът, че това обединение показва нещо зловещо за ГЕРБ?! Показва, че гражданите вече не желаят управлението на ГЕРБ. И то до такава степен, че са готови да се съюзят с всеки, независимо от партийните си пристрастия. Само, за да теглят чертата на омразната власт. А колкото до каузата, хората имаха кауза. Да спасят София и България от властта на ГЕРБ.

И после, не му ли идва на Томислав Дончев наум, че 600 хиляди невалидни бюлетини само на първи тур и кой знае още колко на втори тур, говорят красноречиво доколко честни са били изборите. Така че няма какво да се хвали с „постиженията“ на ГЕРБ. Точно те са фалшиви постижения.

А що се отнася до политиката, тя не е толкова „особен“ занаят. Понеже, ако вършиш добри неща, хората го забелязват. И ако дерибействаш по места, хората пак го забелязват. И въпреки, че се занимава с политика, Дончев май не е разбрал нещо съвсем простичко. Че най-добрата политика е справедливата и честна политика. Останалото е от лукаваго.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *