Томислав Дончев обясни кой сега е № 2 в ГЕРБ и какво още се подготвя в партията!!

България отблизо

„Трябва да има структурни промени в ГЕРБ. Една партия трябва да се опитва да бъде по-близо до хората“.

„Важно е да се повиши имунитета на партията. Не съм аз номер 2 в партията. Трябва да се създадат механизми, които да реагират веднага, ако имаме служител, който се е самозабравил. Готвят се промени в устава, някои от тях са в тази насока“.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев телевизионен коментар за случващото се в ГЕРБ, цитиран от blitz.bg.

Оказва се, според Дончев, че № 2 в ГЕРБ вече няма. И не само че няма, а трябвало да се създават „механизми“, които да ликвидират самата възможност да се появи някой друг № 2, когото Дончев нарече „самозабравил“ се служител. Значи Дончев признава, че освен Първия/Борисов/, друг в ГЕРБ не може да съществува. Понеже той ще е „самозабравил“ се служител, който трябва да бъде изгонен, въдворен на топло или нещо друго от този род. Може би вицепремиерът не осъзнава, но той говори, че в ГЕРБ се подготвя абсолютна власт за Борисов. Нещо като Кралят-Слънце. Или като шефа на мафията. Над него няма никой. А всички останали са само служители, които са готови да умрат по заповед на своя господар.

Не, че досега не беше така. Но досега абсолютната власт на вожда само се предполагаше, без да бъде закрепена в Устава на партията. Е, сега вече персоната на Краля-Слънце ще цъфне и в Устава на ГЕРБ, за да бъде Борисов върховен вожд за вечни времена. Така, властта на хората, които смятат, че са единствени и незаменими, започва да се превръща в абсолютна власт. Борисов вече дори не се чувства като част от народа си. За него, ние сме „лош човешки мат*рял“. А премиерът са го галили трима папи по главата. Как може такъв „велик“ човек да се сравнява с обикновените българи?!

Така че нека Дончев да не търси как да „повишава имунитета на ГЕРБ“, понеже от него се иска само послушно изпълнение на чуждите/Борисови/ заповеди. А това вече не е демокрация, а извращение на демокрацията!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *