Томислав Дончев: Радев щеше да спечели, ако се беше солидаризирал с Борисов!

България отблизо

Румен Радев щеше да спечели по-голямо одобрение, ако беше подкрепил предложенията на Щаба и беше казал, че трябва заедно да се борим в настоящата тежка ситуация. 

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев, който седна зад волана на „Карай направо” по Нова телевизия.

„Факт е, че такова разединение не забелязах никъде в Европа – по отношение на тежките решения, особено касаещите живота и здравето на хората. Още повече, това какво да се прави в подобна ситуация не го решават политиците, а лекарите и учените. Нашата задача е да претворим техните добри предложения в реалност”, смята Дончев.

„Опасна болест е политическата глухота. Ако загубиш слуха си в политиката, не те чака нищо добро”, коментира вицепремиерът.

Той призна все пак, че „звучи разумно” предложението на държавния глава офшорните фирми да не могат да се възползват от каквито и да било мерки за финансова помощ от държавата.

„Най-малкото една офшорна компания е с неясен собственик, а ние правим публично финансиране и дължим пълна прозрачност. В България и една стотинка не може да бъде похарчена, ако тя не фигурира в бюджета”, поясни Дончев, цитиран от epicenter.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем направо, че Томислав Дончев или греши, или се опитва да внуши неща, които не са верни. Например, президентът никога не се е обявявал против Националния щаб, нито е казвал да не се спазват ограничителните мерки. Точно обратното. Румен Радев нееднократно призова хората да спазват предпазните мерки. Да пазят себе си и околните.

Но…“грешката“ на президента бе, че не прегърна Борисов и не започна да го възхвалява за неговата „мъдрост“. Напротив! Държавният глава посочваше недостатъците в действията на правителството и искаше те незабавно да се отстранят. Като най-важният недостатък бе липсата на мерки, или полвинчатите мерки за подкрепа на хората, които загубиха работата си, както и за дребния бизнес. В категорична и дори ултимативна форма президентът искаше правителството да помогне повече на обикновените хора. Искаше да се знае какви средства се дават от държавния бюджет, на кого и за какви дейности. Искаше и много други важни за хората неща.

Това, естествено, не се хареса на Борисов и кликата около него. Затова го обвиниха, че не бил се солидаризирал с щаба и ограничителните мерки. Това просто не е вярно. И е нова огромна манипулация.

Но какво друго очакваме от герберите, освен манипулации?!

Tagged

1 thought on “Томислав Дончев: Радев щеше да спечели, ако се беше солидаризирал с Борисов!

  1. ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ …НИКОГА НЕ БИ СЕ СОЛИДАРИЗИРАЛ …С БАНДАТА ОТ МАФИОТИ И КРАДЦИ НА ГЕРБ. !!! ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ,В ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е ВЗЕТА “ ПОД АРЕНДА“ И ДА ПОДКРЕПИМ ТРИМАТА ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *