Топ адвокат: Присъдата на Иванчева е тотално СБЪРКАНА! Ще има РЕВИЗИЯ!

България отблизо

Това е най-тежката присъда за подкуп в последните 30 години. Такава присъда за подкуп след 10 ноември 1989 г. не е установявана. 

Арестът на Иванчева и Петрова също бе рекорден, защото никой не е седял толкова дълго пред очите на обществото, докато го арестуват. Това заяви в ефира на БНТ адвокат Людмил Рангелов. 

Припомняме, че вчера спецсъдът призна за виновна и осъди на 20 години затвор бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тя ще трябва да заплати 10 000 лв. глоба и няма да може да заема държавни длъжности.

„Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо не е така, то не е убедено в нейната справедливост. Представителите на държавното обвинение си позволиха доста приказки по отношение на това дело, което не беше редно. Времето, в което подсъдимата стоя пред сградата на министерство на спорта – никой не е държан публично и представян пред медиите толкова дълго“, каза още Рангелов.

„Имам усещането, че нещо не е точно така, какъвто е резултатът. Аз лично смятам, че ще има ревизия в горните инстанции, може да се стигне и до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения“, завърши адвокатът. „Смятам, че на горните инстанции ще има редукции на присъдите и даже може да се стигне до връщане на делото на първоначална инстанция“, прогнозира адвокат Рангелов.

Ами сигурно е така, както казва адвокат Рангелов. Защото хората в България, дори и най-предубедените останаха като гръмнати от тежестта на присъдата, която не е съразмерна на обвинението. Има много по-тежки престъпления, по които обвиняемите все още са си на свобода и си свиркат. А Иванчева трябваше да бъде дадена за пример, че не може никой да тръгва срещу властта. Това бе присъда срещу обществото, а не срещу Иванчева./Блиц/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Топ адвокат: Присъдата на Иванчева е тотално СБЪРКАНА! Ще има РЕВИЗИЯ!

  1. Половинката на Гешев – Детелина е купила жилище под данъчна оценка за 450 лв на квадрат (при пазарна цена 900 евро/кв.м) в сграда построена от фирма на Александър Ваклин, основния свидетел по делото „Иванчева“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *