Убиецът от Нова Зеландия воювал в украинския батальон „Азов“ срещу опълченците в Донбас!

Свят

Австралиецът Брентън Тарант, който е основният заподозрян за извършването на атентатите в новозеландския град Крайстчърч, вероятно е свързан с екстремистка украинска организация, чийто членове са воювали срещу опълченците в Донбас.

На страницата си в Туитър той открито заявява, че изповядва крайнодесни възгледи.   В град Крайстчърч, където се разигра трагедията вчера, е основана и действа една от най-големите в района крайнодесни радикални организации – „Съпротива на дясното крило“. Нейните членове са известни с организиране на патрули от националисти в града, нападения над мюсюлмани и представители на коренните жители на Нова Зеландия.   Един от членовете на организацията – Итън Тилинг, през 2017 година е бил в Украйна, където се е биел на страната на Киев.

Самият Тилинг разказал пред австралийския Ей Би Си, че набира хора с боен опит, които да бъдат изпратени да се сражават в Сирия. Но според австралийските закони това е забранено и той можело да бъде съден. Тогава той решил да избере Украйна, където законно можел да постъпи в украинските въоръжени сили, където вече воювали неонацисти – по-точно батальона „Азов“.

Потребители на социалните мрежи вече забелязаха, че емблемата от оборудването на „белия касапин“ от Крайстчърч е същата като знака на полка „Азов“ – окултния символ „черно слънце“.Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *