Ужас! Плевнелиев станал жертва на хибридна атака от Русия! Мълчал досега, защото…

България отблизо
”Не сме готови да реагираме на евентуална външна намеса при евроизборите”, заяви президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев. Той припомни киберататката по време на местните избори и референдума през 2015 година, когато бяха блокирани сайтовете на президента, правителството и ЦИК.

„Първите доклади на българските служби бяха доста размити, с голяма неяснота и ние не можехме да преценим, специално аз и моят екип в президентството, а други бяха готови да си замълчат, откъде точно идва атаката. Тогава се наложи, като държавен глава на страна-членка на НАТО да изисквам по линия на НАТО пълна информация от партньорските служби за това кой атакува България, в ден на избори и референдум“, обяснява Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR..

 

„48 часа по-късно от британските служби, от американските служби, от канадските, заваляха много ясни доклади и много ясни доказателства за това, кой нападна България, в ден на избори и това е групата Sofacy Fancy Bear, която се причислява към руското военно разузнаване“, заяви бившият държавен глава.

Ние също имаме някой друг въпрос към г-н експрезидента.

Ако и бил жертва на хибридна атака, защо е мълчал досега? Страх го е от Путин ли? Или в момента се е присетил, че е бил атакуван.

Ако думите му бяха истина, нямаше ли да ги използва за контраатака, а се е скрил страхливо и едва сега изскимтя колко е бил заплашен?

Защо се е обърнал точно към британските и американските служби. Ние нямаме ли си? Или те са подчинени на първите? И са толкова обективни, колкото за атаката срещу Скрипал?

Кой го пита в момента атакуван ли е бил или не? И от кого? От Русия, или от извънземните?

„Не сме достатъчно подготвени за подобни предизвикателства, включително и днес“, заяви Росен Плевнелиев.

С което намекна да чакаме още атаки.

Кога ще спре това промиване на мозъци и кога ще млъкне експрезидентът, не знам.

По-голяма атака срещу ГЕРБ от самия ГЕРБ едва ли има!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *